Full støtte til Venstreforslag om Nytorget

-Rapporten fra Multiconsult om parkering under Bergeland viser at det slett ikke er nødvendig å ødelegge Nytorget, sier Venstres Helge Solum Larsen. Han konstaterer at Venstre har fått rett og forventer at bystyret endrer raseringsplanen for Nytorget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Nytorget

Foto: Frode Kleppe

Venstre har arbeidet uavbrutt for at Nytorget skal reddes for ettertiden. Det verste med reguleringsplanen som ble vedtatt i februar 2006 var det å rasere den verneverdige bebyggelsen og å grave et parkeringsanlegg rett ned i bakken på plassen. Dette ville ødelagt Nytorget for ettertiden. Da planen ble vedtatt i 2006 stemte Ap, FrP, Høyre, KrF og Senterpartiet for å gjøre dette.

Venstres forslag om fjellhall

Venstre fremmet da det viktige forslaget om å utrede en fjellhall under Bergeland:
"Det skal startes planlegging av Byhallen parkering, i fjell under Bergeland / Nytorget på Storhaug i tråd med innkommende merknader. Kapasiteten i dette anlegget vil være bortimot ubegrenset, det vil løse parkeringsproblemene i sentrum i uoverskuelig framtid og kan også bidra positivt i forhold til bomiljøene på Blåsenborg og Bergeland. Anlegget kan kobles på overordnet vegnett, slik at sentrumsgatene i stor grad skjermes."

Nå foreligger det en rapport fra Multiconsult som baserer seg på Venstres ide og gir full støtte til denne. Les mer her >>

Helge Solum Larsen

Foto: Øyvind Misje

-Fjellhallløsningen gjør det mulig tenke igjennom på nytt hvordan Nytorget skal bevares for ettertiden, sier Helge Solum Larsen. -Nå kan man forkaste ideen om å rive verneverdig bebyggelse for å få plass til parkeringsplasser. Vi redder trerekken og Jugendmuren, og det vil være mulig å begynne arbeidet med å gjenreise plassen som det historiske stedet det er. Det er mulig å starte en ny planprosess som sikre Nytorgets kvaliteter og fyller plassen med ny aktivitet som har respekt for de historiske kvalitetene, sier han.

Solum Larsen håper nå flertallet som ville rasere, legger den politiske prestisjen tilside og heller samarbeider med Venstre om å finne de gode løsningene. -Mens vi venter på en ny plan må vi nå få pusset litt på det Nytorget vi har, sier Solum Larsen. Han ber om at det etableres samarbeid mellom kommunen, kunstnersenteret, bruktmarkedet og de næringsdrivende rundt torget som gjør torget mer attraktivt på kort sikt. -Nå fortjener Nytorget noe bedre enn all den usikkerheten som har preget området de siste årende.

Les mer i Aftenbladet her >>

Venstres hovedpunkter
Venstre har hatt disse punktene som hovedfokus i det årelange arbeidet med Nytorget:
1. Alle verneverdige hus i området må bevares og vurderes integrert i eventuelt nybygg.
2. Uterommet Nytorget med eksisterende jugendmur, to nivåer og vegetasjon skal bevares.
3. Eventuell nytt parkeringsanlegg må legges som forslaget til Byhallen fjellhall under Bergeland, slik at byggingen ikke skjer på bekostning av kvaliteter Nytorget og bygningsmassen rundt.
4. Bygningshøyder skal tydelig forholde seg volummessig med omkringliggende trehusbebyggelse og Norwegian Wood kriterier må benyttes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**