Skuffende av de rødgrønne

Andre N. Skjelstad er skuffet over at den rødgrønne regjeringen ikke vil betale kostnadene i forbindelse med flytting av moloen på Ørin.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

-Endelig er moloen på Ørin flyttet. Det er ikke tvil om at området nå framstår som et mye bedre våtmarksområde enn det var, sier Skjelstad. Han er godt fornøyd med at kommunen, etter mye press riktignok, forandret mening og vedtok flytting av moloen. – Det er kostbart med etterpåklokskap og snuoperasjonen kostet ca. 6 mill. Egentlig en utgift kommunen kunne vært foruten. – Ut ifra nasjonale hensyn til fugleliv og områdets Ramsarstatus, kunne en i vertfall ha forvente at staten ville bidra med en del av kostnadene, sier han.

Saken ble tatt opp med miljøvernminister Erik Solheim Stortingets spørretime den 7. mai. av André N. Skjelstad (V). Han stilte følgende spørsmål til miljø- og utviklingsminister Erik Solheim:" Vil statsråden gi økonomisk kompensasjon til Verdal kommune i forbindelse med flytting av moloen på Ørin?"

Svaret fra statsråden er skuffende. "Det er dessverre ikke funnet midler som kan avsettes som kompensasjon for flytting av moloen", var hans svar. Han begrunnet det bl.a. med at departementet ikke har et direkte ansvar for kostnader knyttet til gjennomføring av kommunale reguleringsplaner, heller ikke der statlige interesser har påvirket utformingen av planen.

– Men er det ikke slik, sier venstrepolitikeren, at om viljen hadde vært til stede så ville ministeren ha funnet midler. – Her er det kort og godt viljen det er mangel på, sier Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**