— Et godt kompromiss for skolestruktur på Strømmen

Kommunestyret vedtok på ekstraordinært møte onsdag kveld å justere skolekretsgrensene mellom Sagdalen og Skjetten skoler, men gjorde noen forandringer i forhold til det som var forespeilet i høringsrunden. —Basert på de innspill vi har fått, har vi valgt å la grensa følge jernbanelinja i stedet for Sagelva. Dette er et godt kompromiss som imøtekommer en del av innspillene som har kommet i prosessen, sier leder i Skedsmo Venstre, Boye Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Skolegard

Foto: ?

I høringsbrevet var det forespeilet en flytting av grunnkretsene 0910, 0901 og 0902 fra Sagdalen til Skjetten, slik at det i praksis ble Sagelva som ble ny grense for de to skolekretsene.

— De som praktisk talt bor rett ved siden av Sagdalen skole opplevde det naturlig nok som urimelig å bli flyttet til Skjetten. Derfor så vi etter alternative løsninger og endte opp med kun å flytte grunnkrets 0910. Det betyr i praksis at grensa vil følge jernbanelinja. Som en konsekvens vil det bli litt flere elever på Sagdalen enn forutsatt, men ikke flere enn at det er fullt håndterbart, utdyper Bjerkholt.

Dermed unngås de mest åpenbart urimelige utslagene ved flytting av grensa, uten at det går på bekostning av prinsippet om at ledig kapasitet må utnyttes før det settes opp brakker.

Forslaget om å beholde de to grunnkretsene 0901 og 0902 i Sagdalen skolekrets ble fremmet av Boye Bjerkholt på vegne av Venstre, Arbeiderpartiet, Høyre og KrF. De fire partiene har vært kritiske til en midlertid brakkeløsning så lenge den splitter nye skolen på Skjetten har ledig kapasitet.

— Det er rimelig at vi tar i bruk den kapasiteten vi har så godt vi kan, før vi begynner å flytte undervisningen ut i brakker, sier Bjerkholt. Han presiserer imidlertid at skolekartet i området på ingen måte nå er risset inn i stein.

— Strømmen er fortsatt et stort vekstområde, og det er behov for å bygge en ny skole på Bråte i rimelig nær fremtid. Innen fem-seks år bør vi ha en ny skole på plass for å ta unna elevveksten, avslutter Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**