Bystyret skal behandle skolepolitisk dokument

Blant sakene som står på sakskartet på morgendagens bystyremøte er “Skolepolitisk dokument”. Det innebærer at bystyret skal ha sin årlige drøfting av skolen. For Venstre er det en av årets viktigste debatter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Hauge skole

Foto: Tore Nilsen

Dokumentet består av tre hoveddeler, Skolepolitisk melding 2009, skolebruksplan 2009 og strategiplan 2009 – 2012. Gjennom behandlingen av disse dokumentene legges grunnlaget for utviklingen av skolen i Haugesund de kommende årene.

Dokumentet viser at vi i de siste årene ikke har fått de resultatene vi ønsker. Våre elever har scoret lavere enn gjennomsnittet både på nasjonale prøver og på eksamener. Samtidig viser tallmateriale at det brukes mindre penger på skole i Haugesund enn i kommuner det er naturlig å sammenlikne seg med.

Vi har større klasser, flere elever med spesialopplæring men færre lærertimer til disse, og svakere satsing på etter og videreutdanning av lærere enn det Venstre ønsker. Samtidig ser vi også at belastningen på de enkelte skolene er svært ujevn. Rossabø skole har for eksempel flere elever enn det skolen er dimensjonert for mens Brakahaug skole nå opplever å tømmes for elever.

Venstre har satt fokus på skole/hjemsamarbeidet og en styrking av Kommunalt foreldreutvalg (KFU) er allerede tatt inn i instillingen. Venstre vil komme tilbake med flere forslag for å bidra til at vi får en positiv utvikling av Haugesundsskolen i årene som kommer.

Vårt fokus vil primært være på styrking av lærernes kompetanse, reduksjon i klassestørrelsene, elevvurdering og tidlig innsats for elever som har behov for særskilt tilrettelagt opplæring. Dette er tiltak Venstre har pekt på over lengre tid og som vi også delvis har tatt høyde for i våre budsjettforslag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**