Video: Vil ha ny kampbataljon

Venstres nestleder Ola Elvestuen vil ha en kraftig styrking av hæren og går inn for å opprette en ny kampbataljon for å avlaste de norske styrkene i Afghanistan. De nasjonale begrensningene på styrkene i Afghanistan bør også etter Venstres mening oppheves.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Se reportasje på NRK Dagsrevyen.

Belastningen på de norske soldatene som er i Afghanistan og deres familier er for stor. Venstre går derfor inn for å opprette en ny kampbataljon som i mye større grad vil kunne avlaste de norske styrkene.

 Venstre vil ha en ny kampbataljon for å avlaste de norske styrkene i Afghanistan.

Venstre vil ha en ny kampbataljon for å avlaste de norske styrkene i Afghanistan.
Foto: Privat

Stor slitasje
– Det er for lite folk og slitasjen på de som er ute er for stor og vi trenger derfor en styrking av hæren, sier nestleder i Venstre Ola Elvestuen til NRK.

– Vi i Venstre mener at de nasjonale begrensningene som mange NATO-land har på sine styrker i Afghanistan bør fjernes. Konsekvensen av dette er at også de norske styrkene kan og bør operere andre steder enn bare i nord der de nå er, sier Elvestuen til NRK.

Kraftig opprustning av hæren
Dette betyr en kraftig opprustning av hæren, 1000 flere infanteri- og pansersoldater vil være klare for oppdrag i Afghanistan, også i det krigsherjede sør, melder NRK.

Både leder i Forsvarskomiteen, Jan Petersen (H) og nestleder Per Ove Width (Frp) er strålende fornøyd med Venstres planer, melder NRK.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**