Krever begrunnelse fra Navarsete

Nestleder i Transport – og kommunikasjonskomiteen Borghilld Tenden (V) sender idag brev til samferdselsminister Liv Signe Navarsete og ber henne begrunne hvorfor regjeringen avviser forslag om mer effektiv innkreving av bompenger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Ifølge Aftenposten vil et slikt system føre til 20 mill i innsparinger.

 Venstre krever bompengesvar.

Venstre krever bompengesvar.
Foto: Luth

– Dette er tross alt penger som kan gå til bedre og mer effektiv kollektivtrafikk og bedre og sikrere veier, sier Tenden som mener Navarsetes avvisning av mer effektiv og rimeligere innkreving av bompenger ikke er i tråd med de signalene hun tidligere har sendt Stortinget.

– Tvert imot har Navarsete gitt uttrykk for det motsatte, sier Tenden.

Organisering
Det har blitt et kjennetegn for denne samferdselsministeren at hun ikke er villige til å se på mer effektiv organisering.

– Det kan godt være Navarsete mener hun har gode grunner for å ikke ta i bruk et mer effektivt og rimeligere system for bompengeinnkreving, men denne begrunnelsen må hun legge frem for Stortinget, sier Tenden.

Legitimitet og åpenhet
Det er viktig at legitimiteten til bompengeinnkreving ikke svekkes i befolkningen, og man må kunne forvente at bompengene i størst mulig grad går til bedre kollektivtrafikk og veier uten unødvendig byråkrati og administrasjon.

– Det er dessuten viktig med åpenhet rundt driften og organiseringen av bompengeinnkrevingen, og jeg ber derfor Navarsete begrunne hvorfor forslag om mer effektiv og rimeligere innkreving av bompenger avvises, sier Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**