Skole og utdanning hovedprioritering

Hemne Venstre hadde invitert stortingskandidat Guri Melby for å presentere det nye stortingsvalgsprogrammet den 29. april. Melby kom ganske direkte fra landsmøtet og kunne rapportere om god stemning og bred enighet om de viktigste sakene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Guri Melby på Venstres LM 2009

Guri Melby på Venstres LM 2009

De siste årene har aktiviteten i Hemne Venstre vært lav, men nå satser lokallaget på å rekruttere nye medlemmer og skaffe et grunnlag for å stille med ei liste til lokalvalget i 2011. Men før det ønsker lokallaget å bidra i den kommende stortingsvalgkampen, og hadde derfor invitert stortingskandidat Guri Melby for å presentere det nye programmet.

En grønn kunnskapsøkonomi og et bedre velferdssamfunn

– Norge trenger en ny kurs mot en grønn kunnskapsøkonomi og et bedre velferdssamfunn. Venstre vil derfor be om velgernes tillit til å føre Norge over i lavutslippssamfunnet og gjennomføre en storsatsing på skole, forskning og småbedrifter. Vi vil også reformere velferdssamfunnet gjennom sterkere lokaldemokrati og mer omsorg til de som trenger de mest, sa Melby til de frammøtte hemnværingene.

– Det er avgjørende at Norge ligger i front på skole, høyere utdanning og forskning. Kunnskap og forsking vil være Venstres førsteprioritet i neste stortingsperiode over offentlige bud sjetter, sa Melby, som fikk bred støtte fra tilhørerne på dette punktet. Nyvalgt lokallagsleder i Hemne Venstre, Karin Marie Sættem, jobber selv i skolen og ser hvor viktig det er å prioritere kvalitet framfor flere timer.
— Ungene er lenge nok på skolen, det viktigste er hva vi bruker tida de er der på, sa hun. Hun støtter derfor landsmøtets prioritering om å satse på kvalitet blant lærerne framfor heldagsskolen.

 Noen av de frammøtte på medlemsmøtet

Noen av de frammøtte på medlemsmøtet

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**