Gjennomslag for praktiske fag i ungdomsskolen

På Venstres landsmøte i helga fikk 3. kandidat til Stortingsvalget fra Venstre i Sør-Trøndelag Marit Foss Sundseth vedtatt sitt forslag om å innføre praktiske tilvalgsfag på ungdomsskolen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Marit Foss Sundseth på Venstres LM 2009

Marit Foss Sundseth på Venstres LM 2009

– Frafallet i videregående skole er alt for høyt, og vi må allerede i ungdomsskolen tilby mer praktiske fag til de elevene som ikke liker bare teori på skolen, sier Sundseth, som selv jobber i ungdomsskolen til vanlig. – Ved å innføre praktiske fag og utplassering i yrkeslivet så vil mange elever få en mindre teoretisk hverdag og ny motivasjon til utdanning for å beherske det praktiske faget og arbeidet på en bedre måte, sier hun.

Venstre skal nå kjempe for dette forslaget i stortinget og forhåpentligvis i regjering etter valget.
– Både ungdomsskolen og videregående skole har i dag alt for lite valgmulighet innenfor praktiske fag og utplassering i yrkeslivet, hevder Sundseth.

Forslag som ble enstemmig vedtatt på Landsmøte:
Venstre foreslår at det gjeninnføres praktiske tilvalgsfag i 8.-10. klasse. Skolen må få frihet til å ha fokus på den enkelte elevs egenskaper og behov, framfor pålagt antall timer teoretisk undervisning. Samtidig må ordningen med utplassering i yrkeslivet forenkles slik at elever med behov for alternativ opplæring skal få det.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**