HiST trenger en krisepakke

— Statsråd Tora Aasland snakker om økt kvalitet og flere studieplasser i høyere utdanning, men hun fører en politikk ovenfor utdanningssektoren som i realiteten fører til sanering av studietilbud, mindre undervisning og mindre forskning, sier stortingskandidat Guri Melby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

HiST Rotvoll

HiST Rotvoll

I Adresseavisen den 3/3 kan vi lese at Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST) er underfinansiert med rundt 100 millioner kroner sammenlignet med HiB og HiO. Dette er tall som Kunnskapsdepartementet har vært kjent med lenge, men uten at de har tatt situasjonen på alvor. Nå krever Melby at statsråden nå kommer på banen og retter opp denne skjevheten. – Vi kan ikke leve med en slik systematisk forskjellsbehandling, sier hun. – Er ikke trønderske studenter like mye verdt som studentene i Bergen og Oslo? spør hun videre.

Melby mener denne saken er en del av et større bilde som viser at regjeringen i hele denne perioden har nedprioritert høyere utdanning.

Guri Melby

Guri Melby
Foto: Ole Morten Melgård

– Den rødgrønne regjeringen har gjennom snart fire år demonstrert at den er blottet for ambisjoner innenfor forskning og høyere utdanning. Basisbevilgningene har lenge ligget på et altfor lavt nivå, noe som har hatt alvorlige konsekvenser både for utdanningskvaliteten og forskningsinnstatsen, sier Melby. – Dette har ført til en utarming av sektoren, og det går verst utover dem som har minst fra før, avslutter Melby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**