Ukas navn: Arne Grønset

Med lang fartstid i Venstre både på fylkesnivå og lokalt nivå er Arne Grønset et kjent navn for de fleste Venstre-folk i Sør-Trøndelag. Nå er han nyvalgt lokallagsleder i Orkdal Venstre, og vil gjøre sitt for å dempe en gryende grendastrid og ta hele kommunen i bruk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Kort om Arne Grønset:

Arne Grønset med samboer Randi

Arne Grønset med samboer Randi

Arne Grønset bor på Orkanger og er 68 år. Han er samboer med Randi, og en vital pensjonist som fortsatt er politisk aktiv, blant annet som medlem av formannskapet og leder av kulturutvalget. Nå er han også lokallagsleder i Orkdal, og har noen styreverv i tillegg.

– Jeg har vært politisk interessert og aktiv hele mitt voksne liv. Jeg har deltatt i kommune — og fylkespolitikken, og har også vært fylkesleder i Sør-Trøndelag Venstre fra 1994 til 1998. Interesser for øvrig er trimming og friluftsliv både sommer og vinter. Er aktiv tribunesliter med sesongkort på Lerkendal og tilskuer bl. a. under VM på ski i Tsjekkia i februar i år.

Hvorfor ble du medlem av Venstre?
– Jeg ble medlem av Unge Venstre for 50 år siden i 1959. Da gikk jeg på gymnaset på Voss. Jeg kom seinere til Orkdal landsgymnas og et aktivt UV-miljø. Jeg valgte vel Venstre fordi det sto for en liberal politikk med stort ansvar og stor frihet for enkeltmennesket. I tillegg mener jeg Venstres ideologi om raushet og uavhengighet av særinteresser er viktig.

Hvilken sak er du mest opptatt av akkurat nå, og hvorfor?

Arne Grønset

– Akkurat nå er jeg mest opptatt av en gryende grendastrid her i Orkdal. Det er særlig innen idretten dette slår ut. Venstre i Orkdal ønsker å ta hele kommunen i bruk og ikke særbehandle
sentrum overfor utkanten. Dette opptar meg mye, og jeg vil prøve å bidra slik at de konstruktive krefter vinner fram. Dette er i dag den største utfordringa i mitt lokalmiljø. I tillegg er vi spent på hvordan finanskrisa vil slå ut for næringslivet – både lokalt og sentralt.

Hvordan tror du Venstre skal vinne valget i 2009?
– Venstre bør vise raushet i valgkampen og innrømme at den sittende regjering også har utrettet en del bra. Jeg er luta lei av politikere som snakker stygt om andre. Så må Venstre også huske at det fins et Norge utenom de store byene. Det urbane Venstre er både vår største styrke og svakhet. Jeg håper på mer mangfold i presentasjonen av Venstre fram mot valget.

– Vi i Orkdal er veldig tilfreds med at Guri er Venstres 1.kandidat i Sør-Trøndelag. Det gir inspirasjon og motivasjon til delta aktivt i valgkampen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**