Krise eller muligheter?

Det er ingen periode det går an å få til så mye i som når det er krise. Det er da kreativiteten slippes løs og vi tvinges til å tenke alternativt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Lyspære

Foto: Microsoft

Næringsliv som har problemer, bør omstilles til å produsere tjenester og produkter som fremtidssamfunnet etterspør. Et eksempel kan være å gå fra produksjon av bildeler til produksjon av deler til fornybar energi, f.eks vindmøller.

Venstre vil opprette fondet Klimatek, hvor gründere kan søke om midler for å utvikle nye og miljøvennlige produkter. Det skaper arbeidsplasser og det skaper produkter som Norge er avhengig av for å møte fremtiden på en ren måte.

Vi må også organisere beslutningsprosesser på en annerledes måte, og lette på de byråkratiske hindringene som gründere og realisering av prototyper forsinkes av. Nå må vi ha en struktur som gir rom for raskere beslutninger, og ikke hemmer handling.

Det er mange bedrifter og bransjer som trenger akutt førstehjelp. Både med tilgang på økonomiske midler, men også med en smartere måte å organisere beslutningsprosesser på.


Tonje Løwer Gurholt
Stortingskandidat Telemark Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**