Flere politifolk ute

Odd Einar Dørum kaller forslag fra Høyre-politikere om å la private utføre politioppgaver for en avsporing av trygghetsdebatten. – Det vi mangler er flere politifolk i det offentlige rom, sier han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Erling Lae gikk nylig ut i VG og foreslo at vektere skal gis begrenset politimyndighet. Samtidig har Høyre i Hordaland foreslått en ordning med borgerpoliti.

Odd Einar Dørum

Foto: Rune Kongsro

– Jeg vil advare sterkt mot å gi private politimyndighet, sier Odd Einar Dørum. – Dette er en avsporing, det er en offentlig oppgave å skape trygghet for folk.

Flere politifolk ut i gatene
Oslo politidistrikt har fått 100 nye sivile stillinger i krisepakken som nylig ble vedtatt. Venstre har foreslått å bruke 40 av disse til å frigjøre politifolk til operativ tjeneste ute blant folk.

Dørum viser til at 20 politifolk til enhver tid er opptatt med oppgaver i retten. I tillegg er det fullt mulig å frigjøre ytterligere 20 årsverk som i dag benyttes til administrative oppgaver på politistasjonene. Disse 40 stillingene kan da brukes til å gjøre byen tryggere.

– Det eksisterer allerede et godt samarbeid mellom politiet og for eksempel dørvakter, sier Dørum. – I tillegg er natteravntjenesten en god, frivillig ordning, basert på at kloke, stødige voksne aktivt oppsøker og er til stede i det offentlige rom.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**