– Ti nye år med somletog på Bergensbanen

– Det regjeringen er villig til å bruke av penger på Ringeriksbanen de neste ti årene er bare nok til å finansiere uforpliktende planarbeid, sier Venstrepolitiker og stortingskandidat Lars-Henrik Paarup Michelsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Lars-Henrik Paarup Michelsen

Foto: Facebook

Regjeringen skriver i sitt forslag til Nasjonal Transportplan at de ønsker å bruke 577 millioner kroner på Ringeriksbanen frem til 2019. I følge Jernbaneverket er prislappen 7 milliarder.

– Jeg vil gi regjeringen ros for satsing på dobbeltsporet jernbane mellom Bergen og Arna, og bygging og forlenging av flere krysningsspor på Bergensbanen. Men uten bygging av Ringeriksbanen mellom Hønefoss og Oslo vil man fortsatt ha unødvendig lang reisetid mellom landets to største byer, sier Paarup Michelsen.

Ringeriksbanen vil alene korte ned reisetiden mellom Bergen og Oslo med 1 time. I følge Jernbaneverket vil prosjektet generere 930.000 flere togreisende årlig.

– Det er helt uforståelig at regjeringen ikke prioriterer selve nøkkelen til en moderne og raskere Bergensbane. Dersom Ringeriksbanen ikke prioriteres nå vil vi få ti nye år med somletog mellom Bergen og Oslo, konkluderer Paarup Michelsen.

Les sak på bt.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**