Rita Sletner på Stortinget!

12. mars skriver Smaalenenes Avis på lederplass at Venstre nok vil falle utenfor når stortingsmandatene fra Østfold skal fordeles etter årets valg. Vi tror avisen tar feil!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Teltleir for folkehelsa3

Foto: Stine B. Osnes

Grunnlaget avisen har for å trekke en slik slutning er antagelig "meningsmålingen" som ble presentert i avisen for noen uker tilbake. Her må vi huske på at denne "meningsmålingen" bare var en statsviters tolkning av en nasjonal meningsmåling, og derfor må sies å være svært usikker. Avisen tar tydeligvis ingen notis av den veksten Venstre har hatt både i Østfold og resten av landet den siste tiden. Nasjonalt ligger Venstre i gjennomsnitt på seks prosents oppslutning, og er dermed helt på høyde med både Sp, KrF og SV.

Det kan dermed virke som om avisen prøver å påvirke leserne i en eller annen retning når det gjelder stemmegivning. Det er selvsagt en uting, men ikke minst er det selvmotsigende. I samme leder framhever nemlig avisen hvor viktig det er med dyktige toppkandidater fra Indre Østfold. Venstres førstekandidat Rita Sletner er svært dyktig. Og ikke minst har hun vist seg som en fighter i en rekke viktige saker her i Indre Østfold. Jeg kan nevne noen stikkord: Bevaringen av Heggen og Frøland tingrett, Shahla-saken, innsatsen for Østre linje, Aldri mer krystallnatt-markeringene og ikke minst omkampen for å sikre nærvær av politi på begge sider av Glomma.

Seks måneder før valget er det derfor alt for tidlig å avskrive Venstre. Og kommer Rita Sletner inn på Stortinget, kan jeg garantere at hun vil stå på for regionen vår. Men det tror jeg dere visste fra før. Spørsmålet er vel heller hva lokalavisen roter med?

Simen Saxebøl
Leder i Hobøl Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**