Venstre best på kunnskap

Venstre gjør det best i en rapport Abelia har gjennomført for å måle partienes satsing på kunnskapsøkonomi. – Venstre er tydelig og klar på målet om kunnskapssamfunnet og har gjennomtenkte tiltak. Venstre snakker om kunnskapsbasert næringsliv med troverdighet, sier Hilde Widerøe Wibe i Abelia.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Kunnskap

Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedriftene. I sin undersøkelse har de gått gjennom alle partienes utkast til nytt stortingsvalgsprogram og vurdert deres satsning på kunnskap, forskning, nyskaping og næringsliv. Her kommer Venstre klart best ut, og får terningkast fem, mens Frp kommer dårligst ut med terningkast to.

Guri Melby

Guri Melby
Foto: Ole Morten Melgård

– I programmet er vi svært tydelig på at vi ønsker å prioritere kunnskap i kommende stortingsperiode, og jeg er svært glad for at Abelia nå setter fokus på dette og utfordrer de andre partiene, sier stortingskandidat Guri Melby. – Det er viktig å se sammenhengen mellom det vi gjør på skole, høyere utdanning, forskning og nyskaping i næringslivet. For å lykkes i framtida, må vi være god på alle områder, sier hun.

Hilde Widerøe Wibe i Abelia sier til Aftenposten:
– Mange politikere har ikke skjønt alvoret, hvilke utfordringer norsk næringsliv står foran. På andre siden av finanskrisen handler det om omstilling og nyskaping, kort sagt det kunnskapsbaserte næringsliv. Det handler om Norges fremtid, hva vi skal leve av.

Venstres nestleder, Trine Skei Grande, sier til Aftenposten at hun er glad for «femmer’n», men ikke overrasket.
– Venstre er teknologioptimistisk, vi ligger i front på ny teknologi. I utkastet til nytt partiprogram prioriterer vi tre områder; lavutslipp, kunnskap og fornyelse av offentlig sektor. Det gjorde vi også i vårt alternative krisebudsjett nå. Våre visjoner for kunnskapssamfunnet følges opp med konkrete og relevante tiltak, sier hun.

Du kan lese mer om saken her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**