Giske griper inn i pressefriheten

I går kom det fram at regjeringen ikke vil rette seg etter menneskerettighetsdomstolens dom mot det norske forbudet mot politisk reklame. – Kulturministeren viser med dette at han ikke tar ytringsfrihet og pressefrihet på alvor, sier stortingskandidat Guri Melby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Guri Melby

Guri Melby
Foto: Ole Morten Melgård

Domstolen i Strasbourg slo enstemmig fast at Norge ikke kan forby politisk reklame, på bakgrunn av at reklame er den eneste måten små partier kan nå fram i media på. Dette entydige signalet fra menneskerettighetsdomstolen vil Giske altså se bort fra, og heller kommandere NRK til å invitere de små partiene til debatt. – Med denne løsningen utøver Giske i realiteten dobbelt sensur: først sier han nei til reklame, deretter griper han inn i NRKs redaksjonelle frihet, sier Melby.

Nestleder i Venstre, Trine Skei Grande, går hardt ut mot Giske i media, og kaller hans opptreden “prinsippløs og pinlig”. Hun mener det må være mulig å få på plass en fornuftig regulering av politisk reklame: – Det bør være mulig å få på plass politisk reklame på TV kombinert med en regulering som hindrer at ett parti kan kjøpe opp all sendetid samtidig som alle partier sikres et minimum av sendetid slik det praktiseres i England, sier Trine Skei Grande.

Hele uttalelsen til Trine Skei Grande finner du på Venstres nettsider .

Du kan også lese mer om saken på NRKs nettsider.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**