Prinsippløst og pinlig fra Giske

Venstre er skuffet og oppgitt over Giskes grep og håndtering av spørsmålet om politisk reklame på TV. Venstre er videre dypt uenige i at forbudet mot politisk reklame opprettholdes, og ønsker i stedet å åpne for regulert politisk reklame som sikrer hensynet til ytringsfriheten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Trine Skei Grande mener Giske kommer med en håpløs og prinsippløs begrunnelse.

Trine Skei Grande mener Giske kommer med en håpløs og prinsippløs begrunnelse.
Foto: Rune Kongsro

– I stedet for å likestille alle medier og sikre ytringsfrihet i alle medier velger Giske en gammeldags sosialdemokratisk løsning, nemlig mer styring av NRK, sier en oppgitt Skei Grande.

Truer redaksjonell frihet
– Giske endrer stadig NRK-plakaten og jeg stiller meg svært spørrende til om dette ikke begynner å nærme seg grensen for inngrep i den redaksjonelle friheten som NRK skal ha, sier Skei Grande

– Det bør være mulig å få på plass politisk reklame på TV kombinert med en regulering som hindrer at ett parti kan kjøpe opp all sendetid samtidig som alle partier sikres et minimum av sendetid slik det praktiseres i England, sier Trine Skei Grande.

Ikke i tråd med EMD
– Jeg har i tillegg vanskelig for å se at Giskes grep kan ivareta ytringsfriheten for politiske partier i tråd med dommen fra EMD. Giske burde sluppet opp for reklame i alle kanaler, sier Skei Grande.

I desember mente Giske bl.a. at kjennelsen fra Strasbourg "var håpløst begrunnet"(Aftenposten 15/12) og at den var "fullstendig prinsippløs" (DN 12/12).

– Dommen var meget prinsipiell, og det er Giske som nå kommer med en håpløs begrunnelse og mangler prinsipper. Giske skjønner ikke at Venstres forslag om å tillate politisk reklame kombinert med reguleringer er den eneste veien å gå, understreker Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**