Venstre krever trygg E18 og styrka jernbane i NTP

Når samferdselsminister Liv Signe Navarsete skal presentere Nasjonal Transportplan 2010-2019 fredag, har Venstre tre krav vi vil ha innfridd, sier stortingskandidatene Øystein Haga og Anne Tørå Solsvik:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Øystein Haga og Anne Solsvik

Foto: Jan Kløvstad

1. Ny trygg og ulykkesfri firefelts E18 med midtdeler mellom Arendal og Tvedestrand. Planen må inneholde klarsignal til planlegging, så Vegvesenet og kommunene kan komme raskt i gang med traséen.
2. Solid sum til bygging av Eidangertunnelene mellom Larvik og Porsgrunn, som er forutsetning for videre detaljplanlegging av sammenkopling mellom Vestfoldbanen og Sørlandsbanen over Brokelandsheia, samt planlegging av kystnær trasé for høgfartstog.
3. Legge til rette for bedre service for reisende med tog og ekspressbusser for å gjøre kollektivtrafikken til og fra landsdelen stadig meir attraktiv.

Videre vil Venstre fortsatt presse på for at Arendal og Tvedestrand kommuner vedtar kommunedelplan for ny E18 inean utgangen av 2011, med målsetting om å sette spaden i jorda for trygg veg med midtdeler i 2014.

Øystein Haga og Anne Tørå Solsvik,
1. og 2. kandidat for Venstre i Aust-Agder

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**