Buskerud Venstre ønsker et desentralisert høgskoletilbud

Ledelsen ved Høgskolen i Buskerud vedtok sent i februar å ha inntaksstopp ved lærerutdanningen i Hønefoss, høsten 2009. Sett i lys av at de også har lagt ned fordypningsstudiet i naturfag, er det nå mange som er redd for at dette er første steg i en sentralisering av studietilbudet ved HiBu fra Hønefoss til Drammen. Buskerud Venstre mener det er viktig at Høgskolen i Buskerud (HiBu) fortsatt har tre sterke sentre, Drammen, Kongsberg og Hønefoss. Derfor må lærerutdanningen i Hønefoss bygges opp, ikke ned, skriver Ulla Nordgarden, stortingskandidat Buskerud Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Ulla Nordgarden

Foto: Venstre

Hønefoss er sentrum for en folkerik region, og mange unge mennesker søker seg til studiene her. Reduseres kvaliteten på lærerutdanningen, er det større sannsynlighet for at ungdommen fra regionen søker seg til Oslo enn til Drammen. Slik sett vil HiBu i tillegg tape studiesøkere ved å sentralisere sitt tilbud.

Et samlet Storting har som mål å få flere til å søke seg til lærerutdanningen. Ved å tilby desentralisert utdanning av høy kvalitet når man flere studenter, enn ved å samle studiene på noen få plasser. Buskerud Venstre oppfordrer sterkt ledelsen ved HiBu å stå ved sin strategiplan som innebærer å utvikle alle tre regionene til spennende studiesteder med tilbud av god kvalitet. Dette innebærer også en årsenhet med naturfag!

Ulla Nordgarden
Stortingskandidat Buskerud Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**