NAV-fallitt fra Regjeringen

– Regjeringens forslag om å utsette neste steg i NAV-reformen, innføring av arbeidsavklaringspenger, er helt feil strategi for å løse krisen i NAV, sier stortingskandidat Guri Melby i et leserinnlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Guri Melby

Guri Melby
Foto: Ole Morten Melgård

Det Regjeringen nå gjør, er å utsette iverksettingen av tre forenklingsordninger som er helt nødvendig for å få effekt av NAV-reformen. Denne utsettingen undergraver hele grunnlaget for reformen, nemlig arbeidslinjen. Det vil bare gjøre situasjonen enda verre både for de som står i dagpengekø og andre brukere av NAVs tjenester. Det er folk som er i ferd med å falle ut av arbeidslivet, og de brukerne som har mest behov for hjelp fra NAV som nå blir skadelidende. Det er trist, siden det var denne gruppen som skulle få et enklere byråkrati og en bedre ordning å forholde seg til.

Gjennom oppslag i Adresseavisen den siste tiden har vi sett at NAV i Trøndelag har orden på dagpengeutbetalingene sine. Ved å utsette deler av reformen virker det som arbeidsministeren fullstendig overser de NAV-kontorene som faktisk fungerer godt og som har sett frem til å ta i bruk et lovverk som vil øke kvaliteten på tjenestene og gjøre dem mer effektive. Det hadde vært mulig å la de regionene som var klare til å sette i gang, gjøre det. Vi har levd med at NAV-kontorene opptrer forskjellig i lang tid, siden noen regioner har kommet lengre i prosessen enn andre. Det er synd om arbeidsledige i Trøndelag skal få mindre oppfølging enn de kunne fått fordi NAV i Oslo er ineffektive og dårlig organiserte.

Løsningen på dagpengeproblematikken har ingenting med gjennomføringen av arbeidsavklaringspenger å gjøre, og er i beste fall en tåkelegging for å skjule Regjeringens mangel på handlekraft.

Guri Melby
Stortingskandidat for Venstre i Sør-Trøndelag

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**