Høringsuttalelse om 4 felte vei med besvær

Det ble lang dags ferd mot natt da Risør bystyre torsdag behandlet forslag til uttalelse om ny E 18 gjennom Agder. Først kom AP med et muntlig ønske om å få med noe om Vinterkjærkrysset, men de hadde ikke noe forslag. Det hadde imidlertid flertallskoalisjonen og da begynte debatten som nesten ingen ende ville ta.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Varaordfører Jan Einar Henriksen fremmet på vegne av Frp., Høyre, Krf., PP og Venstre følgende tillegg til Hovedutvalgets innstilling:
Pkt 2 i slutt av setning tilføyes: med målsetting om byggestart i 2014. Pkt 3 i 4. Linje tilføyes "senest" foran høsten 2011. Nytt pkt 5: Risør kommune anbefaler at Aust Agder Fylkeskommune påtar seg en pådriverrolle for å sikre en optimal fremdrift i utbyggingen. Nytt pkt. 6: Nytt Vinterkjærkryss og oppgadering av R 416 fra Vinterkjær til Risør med gang og sykkelsti samt belysning må iverksettes innen oppstart av ny E18 i 2014.

Hensikten med tillegget til høringsuttalelsen var å forsterke høringsuttalelsen og merkere et klart og tydelig ønske fra Risør om en tidlig oppstart av utbyggingen (pkt. 2), en tidlig ferdigsstilling av planprosessen (pkt. 3), en klar ansvarsplassering av prosessoppfølging (pkt. 5) og tilsist en presisering av Risør kommunes spesielle behov for nytt Vinterkjærkryss og oppgradering av tilførselsveg fra Risør sentrum til E 18 (pkt 6).

Debatten medførte mange viderverdigheter, ikke minst under avstemmingen som resulterte i at punkt 1 til 5 ble enstemmeig vedtatt, mens 7 av AP´s 8 representanter gikk imot punkt 6!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**