Skandale at valgkretser nedlegges!

På forrige møte i Valgstyret la byrådspartiene Høyre, FrP og KrF ned valgkretsene ved Trengereid skule, Riple skule og Nordvik skole.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


– Dette er en ytterligere rasering av infrastrukturen i Bergens ytterkanter, mener leder i Venstres bystyregruppe og medlem av valgstyret, Hans-Carl Tveit, og understreker at dette også er et alvorlig demokratiproblem.

– Det siste året har skoler i flere “bygdesamfunn” i Arna og Fana blitt lagt ned, denne stadige nedleggelsen av infrastruktur og tjenestetilbud vil medføre sentralisering av bosettingsmønsteret i Bergen, fortsetter Tveit.

– Bergen vil bli en fattigere by uten liv i byens bygder, vi burde heller se på tiltak for å få opp igjen folketallet i ytterkantene i stedet for å stadig fjerne folks muligheter for å bo i bygdene, fortsetter Tveit.

– Dette er heller ikke bra med tanke på valgdeltakelsen. Mange vil få lang vei til valglokalet, jeg frykter at særlig eldre mennesker med redusert mobilitet vil bli sittende hjemme på valgdagen, sier Tveit. Det blir en dyr pris å betale for å spare kr. 120.000,-

– Dette vitner om en bevisst og villet sentraliseringspolitikk fra byrådspartiene der det ikke er meningen at vi skal ha mindre lokalsamfunn i byen vår. En slik utvikling vil Venstre gå sterkt imot, avslutter Tveit.

For ytterligere kommentarer, kontakt
Hans-Carl Tveit på tlf: 91 55 98 16.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**