Ukas navn: Lars Jølle

Lars Jølle er nyvalgt leder av Trondheim Venstre. I dette intervjuet sier han at han nok har vært Venstremann hele sitt liv, men han meldte seg ikke inn før i 2005. Lars har et sterkt lokalpolitisk engasjement, og er opptatt av å engasjere hele Trondheim Venstre i valgkampen, så han har derfor nok å gjøre denne våren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Kort om Lars:

 Lars Jølle ble valgt til leder av Trondheim Venstre på årsmøtet i januar.

Lars Jølle ble valgt til leder av Trondheim Venstre på årsmøtet i januar.

Lars Jølle er nyvalgt leder av styret for Trondheim Venstre.
– Jeg er 53 år, gift med Berit, og vi har en voksen sønn som har flyttet hjemmefra. Har bodd i Trondheim siden 1964, på Bjørkmyr, Heimdal, Munkvoll, og fra 1981 i Tillerbyen. Jeg har høyskoleutdannelse innen IT og innen økonomi, med over 30 års variert og interessant arbeid i databransjen, de ti siste i eget selskap. Siden 1998 har jeg hatt noe arbeid hvert år knyttet til genbank for levende villaks — et ordentlig miljøtiltak.
– På fritida er det familie, friluftsliv/fysisk aktivitet og Venstrearbeid som tar mest tid. Jeg liker å gå turer, og en trimtur hver dag er målet. De fleste ferieturene siden tidlig på nittitallet har familien lagt til England — kanalbåt- eller bilferie kan anbefales på det sterkeste.Ellers leser bøker, gjerne engelsk krim, og jeg får med meg det meste av engelske krimserier på TV. Reggae og (sør-)afrikansk musikk er det jeg gjerne lytter til.
– Jeg har vært medlem av Venstre siden 2005, og vært medlem av styret i Trondheim Venstre siden 2006, og leder fra 2009. Er folkevalgt i Trondheim 2007-2011 (varamedlem i bystyret, varamedlem Kultur-, idrett- og friluftslivkomitéen) og Venstreskoleinstruktør for fylkeslaget. I tillegg til den forestående stortingsvalgkampen, har jeg fokus på valgkampen for kommunevalget i 2011. Mine politiske hovedinteresser er miljø, byutvikling, samferdsel — bl.a. å jobbe for at Trondheim skal ha landets i alle henseender den beste kollektivtrafikkløsningen og ellers utmerkede transportløsninger.

Hvorfor ble du medlem av Venstre?
I forbindelse med stortingsvalget i 2005 gjorde jeg en sammenligning og analyse av noen av partiene, og fant at Venstre klart var det partiet som stod meg nærmest når det gjaldt prinsipper, verdier og synspunkter. En ikke utfyllende liste av stikkord hentet fra stortingsvalgprogrammet som er viktige for meg er: "mer frihet, mer ansvar", "det er den enkelte borger selv som er best i stand til å definere sin måte å leve det gode liv på", "mennesker er ulike, og trenger ulike løsninger", "beslutninger må fattes nærmest mulig den det gjelder", “skille stat og kirke”, "valg av livssyn er et personlig anliggende, og livssynsfrihet er en viktig sosialliberal verdi", "et samfunn er ikke bedre enn det tilbudet det gir sine svakeste", "en målrettet politikk for å hjelpe frem gründere og kunnskapsbasert næringsliv", "satse på bedre framkommelighet mellom regionene for å fremme verdiskapning, utvikling av levedyktige distrikter, vekstkraftige bo- og arbeidsmarkeder og dekke næringslivets transportbehov", "avgjørende at vi har et godt og likeverdig helsetilbud til alle som trenger det, når de trenger det", "Venstre er et miljøparti fordi vi vil sikre livsgrunnlaget for kommende generasjoner og for alle deler av verden", "kunnskap er grunnlag for frihet og demokrati". Jeg konkluderte med at jeg nok hadde vært Venstremann i mange år

Hvilken sak er du mest opptatt av akkurat nå, og hvorfor?

– Som nyvalgt leder av Trondheim Venstre er det en del å gjøre for styret i forbindelse med medlemsaktiviteter dette året, og ikke minst knyttet til stortingsvalget i september. Å få medlemmene til å møte på aktiviteter for politikkskaping er også noe styret jobber med. Trondheim venstre har et jevnt tilsig av nye medlemmer, og styret jobber med å finne en god måte å ta imot de nye medlemmene på.
– Jeg er også Venstreskoleinstruktør, og skal holde flere kurs for nye og gamle medlemmer før valget. Dette er en fin måte å komme i kontakt med medlemmene på, og ikke minst å få gitt litt innsikt i Venstres historie, organisatoriske oppbygging, ideologi og viktigste saker, medlemsportalen på internett, og vise hvordan medlemmene kan engasjere seg i lokallagets arbeid og politikkskaping.
– I tillegg til å engasjere meg på gruppemøtene før bystyremøtene, engasjerer jeg meg i enkeltsaker som E6-sør-utbyggingen, kommunedelplan for Tiller, trafikkforholdene i Tillerbyen, kommunes miljøpakke for transport, og "4-timers-Dovrebanen" og elektrifisering av Rørosbanen.
Skal på landsmøtet i slutten av april, og skal forberede meg ekstra godt til et par saker i stortingsvalgprogrammet — spørsmålet om norsk medlemskap i EU og kommunereformen.

Hva er den største utfordringa i ditt lokalmiljø?

– Posisjonen i bystyret i Trondheim har styrt kommunen ut i en økonomisk vanskelig situasjon, som krever at ubehagelige prioriteringer må gjøres. Innbyggertallet for Trondheim øker med over tre tusen i året, og det gir store byutviklingsutfordringer — boliger, næringsarealer, skoler og barnehager, helsetjenester, kollektivtransport og veier, osv.

Hvordan tror du Venstre skal vinne valget i 2009?
– Et godt stortingsvalgprogram i beste Venstreånd, fokus på de fire kjernesakene (miljø, sosialt ansvar, skole og småbedrifter), godt skolerte valgkamp-medarbeidere, og gode lokale saker.
Sette dagsorden, få fram de gode sakene, være godt synlige i alle medie-kanaler, mange engasjerte medlemmer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**