Vil du begrense mine rettigheter, Siv?

Alle skal innenfor rammene av demokratiet få jobbe for å ivareta sine interesser og rettigheter, skriver Tom Hedalen i dette innlegget. Det ønsker ikke Siv Jensen, og det forteller alt om avstanden mellom Venstre og Frp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Med sin tale til sitt eget landsstyre og etterfølgende medieutspill har Siv Jensen og Frp tydeliggjort at det ikke lengre er legitimt for minoriteter å kjempe for egne rettigheter. I min enfoldighet spør jeg da:

Kakefest på Løvebakken etter Odelstingets vedtak om ny ekteskapslov

Foto: Steinar Haugsvær

Har Frp og Siv Jensen glemt at vi alle som enkeltindivider i realiteten er minoriteter med våre individuelle behov og ønsker. Jeg for eksempel tilhører bl.a minoritetsgruppene mann, humanist, forekjemper for et flerkulturelt samfunn, sivilingeniør og bosatt på Konnerud. Og som individ forbeholder jeg meg rettigheten til å kjempe for at mine interesser og rettigheter ivaretas. Denne muligheten vil Frp nå tydeligvis ta ifra meg. Siv Jensen, jeg kjente ikke Anders Lange, men jeg tror han snur seg i graven etter ditt utspill om begrensninger i enkeltindividets grunnleggende rettigheter.

Venstre derimot ønsker å legge forholdene til rette for at alle mennesker, uansett kulturell bakgrunn, som har fått anledning til å bo i Norge skal få leve sine gode liv. Dette innebærer også at alle innenfor rammene av demokratiet skal få jobbe for å ivareta sine interesser og rettigheter. Det ønsker ikke Siv Jensen, og det forteller alt om avstanden mellom Venstre og Frp.

Tom Hedalen

Foto: Asgeir Osnes

Tom Hedalen
Leder
Drammen Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**