Venstre ønsker å bruke rentekuttinntekter til kollektivtransport

I en interpellasjon til fylkesordføreren skriver Venstres fylkestingsrepresentant Astrid Bekkenes:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


-Tidligere har Venstre tatt opp spørsmålet om å “finne” midler til å redusere kuttene i kollektivtilbudet. Dette ble gjort i et møte i hovedutvalget for næring, samferdsel og miljø i forbindelse med budsjettbehandlingen før årsskiftet. Norges Bank har ved flere anledninger satt ned styringsrenten de siste månedene, seinest for ei drøy uke siden. Dette gjør at fylkeskommunen får reduserte renteutgifter på sine lån(og noe reduserte inntekter på innskudd i bank), skriver fylkestingsrepresentant Astrid Bekkenes i en interpellasjon til fylkesordfører Thore Westermoen der hun ber om at innsparte rentekostnader kan benyttes til kollektivtilbudet.

Da budsjettet for 2009 ble lagt fram, var det generelle rentenivået klart høyere enn i dag.På det grunnlaget reiser hun to spørsmål: Hvor store vil innsparingene anslagsvis bli i 2009 i forhold til forutsetningene i vedtatt budsjett? Er fylkesordføreren enig i at innsparte midler bør benyttes til å bedre kollektivtilbudet i Kristiansandsområdet og i fylket forøvrig?

Hun skriver videre i interpellasjonen at Venstre anmoder fylkestinget om at det voteres over følgende forslag:”Fylkestinget ønsker å bidra til et bedre kollektivtilbud og vil bruke innsparte midler som resultat av lavere renteutgifter til dette. Administrasjonen fremmer en sak for hovedutvalget som beskriver forslag til tiltak det er ønskelig å iverksette.”

Astrid Bekkenes

Foto: WestFoto

Astrid Bekkenes

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**