Venstre går for 1 grønn millard fra Agder Energi

På eiermøtet på fredag vil jeg ta til orde for at det også for regnskapsåret 2008 bør tas et utbytte på nivå med den utbyttepolicyen arbeidsutvalget foreslår for kommende år, sier Grimstadordførar Hans Antonsen- – Dette vil være med i tråd med den forventning mange kommuner har signalisert gjennom høsten, og etter mitt syn også klokt i denne situasjonen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Hans Antonsen i debatt

Foto: Jan Kløvstad

– Vi vet ikke hvordan 2009 og kommende år blir — men sannsynligheten for at også AE kan få en vanskelig periode er stor.

Et høyt 2008-utbytte vil derimot ta utgangspunkt i et oppnådd resultat — og slik sett være et uttrykk for god eierstyring å forholde seg til det selskapet har prestert, sier Hans Antonsen.

En god del har ønsket kapitalnedsettelse, som jeg personlig mener ville vært uklokt. Men noen må/har måttet gi seg, og jeg tror vi lettest får lagt denne diskusjonen bak oss ved å sørge for at den alternative strategien til kapitalnedsettelse, nemlig årlig høyere utbytter, tas i bruk når det nå er grunnlag for det.

I dagens formannskapsmøte i Arendal bad Venstres Jan Kløvstad om at Arendal kommunes representantar i eigarmøtet fredag føgjer Grimstad kommune.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**