Nei til oljeboring i Lofoten og Vesterålen

-SVs listetopp, Trond Martin Sæterhaug, ut og støtter arbeidet med å få etablert en vindklynge på Verdal, men frykter konkurransen fra oljeselskapene. Sæterhaug viser også til at når SV går mot ytterligere oljeboring i Lofoten og Vesterålen betyr det at partiet vil overføre innsatsen til miljøbaserte prosjekter som skaper og trygger arbeidsplasser i distriktene, sier Venstres Håkon Alstadheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Miljø, olje

Foto: Luth

-SV sier de vil slåss mot oljeaktivitet i de sårbare havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen. I regjering er de med på en politikk som legger til rette for det motsatte, sier Alstadheim. – I budsjett etter budsjett har den rødgrønne regjeringen satset tungt på oljeleting utenfor Lofoten og Vesterålen. For inneværende år er bevilgningen til leting etter olje og gass økt med 60 millioner kroner. I sterk kontrast til dette står mangelfulle bevilgninger til å kartlegge havmiljøet i nord, sier Alstadheim.

-Venstre vil innføre petroleumsfrie soner i havområdet utenfor Lofoten og Vesterålen. I forbindelse med eventuelle regjeringsforhandlinger etter stortingsvalget vil det være et ultimatum fra Venstre at det ikke åpnes for oljeutvinning i disse sårbare havområdene, sier Alstaheim. – Vi har forventet samme tydelighet fra Sosialistisk Venstreparti. SV har sagt nei til å følge Venstres eksempel. Når SV velger annerledes viser det at partiet er åpne for å prioritere regjeringsdeltagelse fremfor en viktig miljøsak, sier Håkon Alstadheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**