Fylkesårsmøtet ønsker gang- og sykkelveier

Fylkesårsmøtet til Sør-Trøndelag Venstre vedtok i helga en uttalelse hvor vi etterlyser en satsning på gang- og sykkelveier i fylket. – Vi trenger en plan for dette arbeidet slik at vi kan få et sammenhengende gang- og sykkeveinett i fylket, sa fylkestingsrepresentant Elisabeth Paulsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Uttalelse fra årsmøtet:

Gang og sykkelveier

sykkelbyen mandal

Sør-Trøndelag Venstre ønsker å legge til rette for økende bruk av sykkel som framkomstmiddel, og ønsker å gjøre det trygt å gå langs våre riks- og fylkesveier. Det er uholdbart at fotgjengere spesielt barn ikke kan benytte veien på grunn av trafikkfaren. Det er også viktig med tanke på bosetting i distriktet at en kan være trygg på at det er mulig å bevege seg fritt uten å måtte frykte bilistene.

Det er derfor nødvendig at det er lagt til rette for dette med sammenhengende gang og sykkelveier der det er behov for det. Takten i utbygging av disse veier er alt for langsom, det er også viktig at det settes av midler til vedlikehold, slik at dårlig vedlikehold ikke skal resultere i at fotgjenger og syklister allikevel må benytte veibanen. Sør-Trøndelag Venstre ønsker derfor å få en plan for bygging av gang og sykkelveier, og å øke budsjettene til dette formålet, slik at målet kan bli et sammenhengende gang og sykkelveinett i fylket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**