Møtet begynte med 5 innledninger fra en muslimsk student, Konfliktrådet, Antirasistisk senter, OMOD, og en ungdomsleder i Rabita. Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD) roste politiet for arbeidet ifm de voldelige demonstrasjonene. – Politiet har gjort en god jobb, men jeg håper de følger opp ungdommene møter, sa Akhenaton de Leon, leder i OMOD.
Reell dialog
Pressen fikk mye kritikk fra innleggene fra ungdommene i salen, og tok langt på veg selvkritikk. Sjefredaktør i Dagbladet, Anne Aasheim, svarte ja på spørsmålet om de hadde gått få langt. – Vi ble enig om ikke å bruke krigskretorikk om demonstrasjonene i Oslo, sa hun. Hilde Haugsgjerd, sjefredaktør i Aftenposten, var enig. – Det er det som skjer i Gaza som bør få mest oppmerksomhet. Haugsgjerd pekte på at et slikt dialogmøte, der blant annet politiet er tilstede, ikke hadde vært mulig da hun vokste opp. Og at det i seg selv var en suksess.
Angret
Det var flere som angret på handlinger ifm med demonstrasjonene. En av ungdommene ville først ikke angre på steinkastingen, men snudde senere i møtet, til stort bifall fra forsamlingen. – Jeg har innsett at det var galt å kaste stein, og vil ikke gjøre det i fremtiden. Vold løser ikke vold, sa han.
Ikke-vold
Flere Venstrefolk deltok på arrangementet – først og fremst for å lytte. Begge Venstres toppkandidater i Oslo, Trine Skei Grande og Ola Elvestuen, samt leder i Oslo Venstre, Toril Berge var tilhørere i salen. Abid Q. Raja (V) fortalte om da han var med å demonstrere mot Arne Myrdal, ved å vende ham ryggen. – Han ble fortiet ihjel, og ble en ubetydelig mann, sa han med klar melding til motdemonstrasjonen mot «Med Israel for fred» 8. januar der Siv Jensen holdt appell, som utviklet seg til en voldelig demonstrasjon.
Mer informasjon
Noe godt kan komme ut av oppgjørene av Abid Q. Raja (Aftenposten)
Abid Q. Rajas kanidatside
Abid Q. Raja på Facebook