Skuffet over kulturministeren

– Vi i Venstre er svært skuffet over at kulturministeren ikke er villig til å garantere fortsatt statlig støtte til Rørosmuseet og Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, sier Venstres stortingskandidat Guri Melby. – Hvis ikke fylkestinget nå tar ansvar, vil dette få store konsekvenser for disse museene, som vil gå glipp av millionbeløp i offentlig støtte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Trine Skei Grande

Trine Skei Grande

Trine Skei Grande stilte Trond Giske tidlig i desember spørsmålet:
Kan statsråden garantere at museer som velger å ikke konsolideres fortsatt skal få statlig støtte? Svaret fra statsråden kom rett før helga, og der legger han vekt på at “regionalt tilskudd til museene er en forutsetning for statstilskudd. Derfor vil bortfall av det regionale tilskuddet også medføre bortfall av statsstøtten. Det er derfor ikke mulig å garantere at musèer som velger å ikke konsolideres fortsatt får statlig støtte, dersom manglende konsolidering resulterer i bortfall av regional støtte”.

Guri Melby

– Siden konsolideringsprosessen er en statlig initiert prosess, mener jeg statsråden kunne vært tydeligere her, og ikke ført alt ansvaret over på fylkeskommunen, sier Melby. Nå håper hun likevel fylkeskommunen er sitt ansvar bevisst, og omgjør på vedtaket fra komiteen, slik at et museum som Rørosmuseet fortsatt vil motta støtte, både fra fylket og fra staten.


Hele spørsmålet med begrunnelse og svaret kan leses her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**