Nytt programutkast lagt fram

Søndag la programkomiteen fram sitt 2. utkast til nytt stortingsvalgsprogram. Norge trenger en ny kurs mot en grønn kunnskapsøkonomi og et bedre velferdssamfunn. Vi må ta steget over i lavutslippssamfunnet, gjennomføre en storsatsing på skole, forskning og småbedrifter, og reformere velferdssamfunnet gjennom sterkere lokaldemokrati og mer omsorg til dem som trenger de mest, sa Venstres nestleder Ola Elvestuen, som har ledet arbeidet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Ola Elvestuen. Fra Venstres landsmøte 2008.

Ola Elvestuen. Fra Venstres landsmøte 2008.
Foto: Christoffer Biong

– Gjennom dette programforslaget viderefører vi Venstres satsning på miljø og skole, samtidig som vi videreutvikler Venstres politikk på sosialt ansvar gjennom å foreslå en velferdsreform, sier Guri Melby, som er stortingskandidat for Sør-Trøndelag Venstre og som har sittet i komiteen. Hun framhever særlig skolepolitikken, som blir et viktig satsningsområde for Venstre framover.

Guri Melby

Guri Melby

– Kunnskapssamfunnet handler både om offentlig og privat satsing. Det første steget er å skape en bedre offentlig skole der elevene følges tettere, og opplæringen i lesing, skriving og regning styrkes, mener Melby. I tillegg foreslår programkomiteen en kraftig opptrapping av satsingen på forsking og høyere utdanning, og å senke skatten på arbeid for å stimulere til gründervirksomhet og for å gi bedre rammebetingelser for småbedrifter og kunnskapsarbeidsplasser.

Ola Elvestuen har ledet har programarbeidet, og presenterte utkastet sammen med partileder og medlem i programkomiteen, Lars Sponheim. Programkomiteens forslag sendes nå ut på høring i Venstre. Endelig stortingsvalgprogram 2009-2013 skal vedtas på Venstres landsmøte i april 2009.

Her finner du mer om hovedpunktene i programmet.

Last ned Utkast til stortingsvalgsprogram for 2009-2013.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**