Strakstiltak på Torstrand

Venstre fikk igjennom en interpellasjons for å se på raske tiltak. Ingenting har skjedd på et halvt år. Nå spør vi i kommunestyret: Hva skjer?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Spørsmål i kommunestyret 10.12.08

Trafikkbelastning på Torstrand – strakstiltak

Den 26. mars vedtok kommunestyret enstemmig forslaget fra Venstre, Frp., Sp. Sv og Krf.:

Forslagene fra Torstrand Vel vurderes sammen med andre tiltak for å bedre bokvaliteten i området, for så å bli lagt frem i egen sak etter prioritet og konsekvenser. Vedtaket i saken skal også kunne brukes som grunnlag for kontakt med rette myndigheter for gjennomføring.

Sykkelvei - skilt

Vedtaket var altså delt i to hvor første ledd var egen konsekvens og prioritet, mens andre ledd gikk mot gjennomføring og kontakt med vegmyndighetene.

Forslagene fra Torstrand Vel var omfattende og dekket mange strakstiltak som ganske sikkert hadde flere grader av realisme i seg.

Nå er det gått et halvt år og administrasjonen kan fortelle at, etter avklaring med ordfører, har de valgt å snu på vedtaket.

H. Bast 2007

Forslagene er først sendt til Statens Vegvesen til uttalelse, før kommunestyret har fått vurdere hvilke prioriteter vi vil velge.

Dette var ikke det vi vedtok enstemmig, og resultatet ble uansett at prosessen har stoppet opp, ettersom Vegvesenet ikke har svart og heller ikke blitt purret.

Jeg viser til vedtaket av 26.3.08 — som ironisk nok har ordet "Strakstiltak" i overskriften – og ber om dato for når første del, egen sak, vil bli gjennomført.

Hallstein Bast
Gr. Leder, Larvik Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**