Venstre foreslår økt satsing på miljøtiltak i statsbudsjettet

I dag behandles statsbudsjettet i Stortinget. Venstre foreslår økt satsing på miljøtiltak i Venstres alternative budsjett.
– Venstre foreslår stans i oljeletingen gjennom seismikkskyting utenfor Lofoten og Vesterålen og en betydelig økt satsing på fornybar energiproduksjon, uttaler Gunnar Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Venstre foreslår stans i oljeletningen utenfor Lofoten og Vesterålen.

Venstre foreslår stans i oljeletningen utenfor Lofoten og Vesterålen.
Foto: Norsk Hydro

I regjeringens forslag til statsbudsjett foreslås det brukt 200 mill. kroner til oljeleting gjennom seismiske undersøkelser i havet utenfor Lofoten og Vesterålen. Dette er Venstre imot, som i sitt alternative statsbudsjett foreslår stans i oljeletingen.

– Nok en gang foreslår regjeringen rekordbeløp til miljøfientlig oljeleting i disse sårbare havområdene. Det er oljeiveren og ikke ønsket om å ta miljøhensyn som åpenbart vinner fram i regjering. Venstre foreslår å kutte bevilgningen til oljeletingen og isteden bruke pengene på miljøtiltak, legger han til.

Følger ikke opp klimaforliket
Venstre er glade for at det ble bred enighet i klimaforliket om mer ambisiøse mål for klimaarbeidet og flere konkrete tiltak i flere sektorer. Regjeringen har også i sitt budsjettforslag en økt satsingen på klima- og miljøtiltak som et resultat av klimaforliket.

– Venstre mener imidlertid Regjeringen ikke tilstrekkelig følger opp det som er avtalt. Den manglende satsingen på fornybar enerigproduksjon er nettopp et slikt område. Regjeringe har ikke lagt frem et alternativ til ordningen med grønne sertifikater som er like virkningfullt.

– I Venstres alternative budsjett har Venstre foreslått 10 mrd. mer i satsing på fornybar energi gjennnom å øke grunnforndet for fornybar energi og energieffektivisering.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**