Trenger oversikt over manglende gang- og sykkelveier

Samferdselskomiteen i fylket behandlet denne uka handlingsprogrammet for fylkesvegene, og der bidra Venstres representant Elisabeth Paulsen til å sett efokus på gang- og sykkelveier. – Vi kan ikke regne med statlige midler så lenge vi ikke selv har en oversikt over hva vi trenger, sier hun.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Elisabeth Elisabeth Paulsen er Venstres fylkestingsrepresentant i Sør-Trøndelag.

Elisabeth Elisabeth Paulsen er Venstres fylkestingsrepresentant i Sør-Trøndelag.

For Venstre har utbygging av flere gang- og sykkelveier vært en hovedsak i samferdselskomiteen.
– Dette er et viktig trafikksikkerhetstiltak, og et viktig miljøtiltak, men mest av alt handler det om å gi folk muligheten til å bevege seg til fots og på sykkel i områdene der de bor, sier Paulsen.

I behandlingen av “Handlingsprogram (2010-2019) for fylkesveger og det øvrige riksvegnett — prinsipper for det videre arbeidet” i samferdselskomiteen fremmet Venstre et forslag som ble enstemmig vedtatt:

"Trafikksikkerhet — Gang- og sykkelveier

Som det framgår av de konkrete forslag til tiltak innenfor dette felt, er det alt for lite midler satt av til denne type trafikksikkerhet.

Den tverrpolitiske enighet som manifesterte seg i Klimaforliket, sier også at: arbeidet med gang- og sykkelveier langs skoleveger og i befolkningstette områder skal intensiveres.

SAM-komiteen ber om en oversikt over manglende gang og sykkelveier langs våre fylkesveier, og en antydning om når disse kan være fullført

Grønn sti

– Det skal nå være en dialog med de enkelte kommuner om prioriteringer fram mot vedtak 2009. Det er viktig at spørsmålet om gang- og sykkelveier spesielt fremhevet, da jeg tror det kan tenkes problemene her er underrapportert, i og med at det har vært så lite penger til tiltaket.
Dette feltet blir ekstra spennende og viktig nå når mye av riksvegene skal over til fylket, det er derfor jeg mener det er viktig at vi har en oversikt over behovet. Vi kan ikke regne med statlige midler så lenge vi ikke selv har en oversikt over hva vi trenger, asvlutter Paulsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**