Stave er utfordrer til førsteplassen

Det ligger an til benkeforslag og kampvotering om topplassen på stortingslista på nominasjonsmøtet i Buskerud Venstre. Hurum Venstre fremmer sin egen toppkandidat; fylkesleder Geir Stave. To av hans fanesaker vil være kamp for Ringeriksbanen og dobbeltspor til Kongsberg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Stem Venstre med gule roser

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Sigdal venter storinnrykk av venstrefolk lørdag 6. desember. Der avholdes det nominasjonsmøte med delegater fra hele fylket. Det knytter seg selvsagt stor spenning til hvem som får stå øverst på lista. Tre kandidater har allerede meldt at de vil knive om topplassen.


Positivt med flere kandidater

– Våre liberale hjerter gleder seg over at vi er mange som ønsker å formidle og kjempe for Venstres flotte politikk, sier leder i Hurum Venstre, Gunn-Torill Homme Mathisen og Marianne Arctander, gruppeleder i Hurum Venstre.

-Litt kampvotering skjerper appetitten før en krevende valgkamp om sete i nasjonalforsamlingen, smiler venstrekvinnene. Hurum Venstres kandidat er Geir Stave.

Geir Stave, landsmøte på Sundvollen 2008

Foto: Rebekka Borsch

Solid bakgrunn og erfaring
Geir Stave (46) har lang fartstid i Venstre, bl.a. som politisk rådgiver på Stortinget i Bondevik I regjeringen og mange ulike verv i Oslo Venstre.

Han kommer opprinnelig fra Oslo, men flyttet til Hurum for snart fire år siden. Stave sitter i kommunestyret og i formannskapet i Hurum og er dessuten leder i Buskerud Venstre.

Geir Stave har studert historie og statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og har også studert ved Jagiellonski universitet i Krakow, Polen. I mange år var han lærer i videregående skole. De siste ti årene har Stave arbeidet som rådgiver innenfor helse, miljø og sikkerhet. Han har nå startet eget firma og kommer til å fortsette å jobbe med samme fagområde som før.

Tre politiske hovedsaksområder

 Geir Stave som aksjonist for flere gang- og sykkelveier

Geir Stave som aksjonist for flere gang- og sykkelveier
Foto: Finn Dale Iversen

Samferdsel
– Det er nødvendig å bedre trafikksikkerheten i Buskerud, sier Geir Stave. – Jeg vil at vi skal ruste opp våre veier, gjøre det enklere å reise kollektivt og ikke minst vil jeg at vi skal bygge langt flere gang- og sykkelveier.

To saker som han virkelig brenner for er Ringeriksbanen og dobbeltspor til Kongsberg.
– Disse jernbanestrekningene må på plass. Det er essensielt for hele regionen, sier Stave, og lover innbitt kamp.

Forskning og høyere utdanning

– Høyskoler og forskningsmiljøer må prioriteres. Forskningen både er og skal være nyttig for samfunnet. Vedvarende og sterk satsing på utdanning og forsking er nødvendig for å sikre verdiskaping og velferd, miljø, demokrati og et innovativt og nyskapende næringsliv, påpeker Geir Stave.

Solstrand veiviser nær

Foto: Tore Rykkel

Småbedrifter
Og akkurat det med satsing på småbedrifter, gründere og innovasjon er et hjertebarn. Han startet selv opp et enkeltpersonsforetak for et halvt år siden, tar konsulentoppdrag og kjenner utfordringene på kroppen.

– Framtidens arbeidsplasser er enda ikke skapt, minner Stave om, vi må slippe fram de som tør å satse, som tør å tro på en idé. For Venstre er det minst like naturlig å skape sin egen arbeidsplass som det å finne sin plass innenfor det etablerte arbeidslivet, sier han engasjert.

Tøff jobb
– Førstekandidaten på Venstres stortingsliste vil få en tøff jobb i kampen mot de andre partiene om en plass på Stortinget, sier Gunn-Torill Homme Mathisen og Marianne Arctander i Hurum Venstre.

Jobben vil bestå i å synliggjøre Venstres sosialliberale politikk og få fram budskapet i konkurranse med til dels populistiske meningsmotstandere. – Det er ingen tvil om at her kan Staves erfaring og bakgrunn absolutt være et pluss, mener de to.

Til beste for hele Buskerud
Selv oppsummerer Geir Stave slik: – Jeg ønsker å være en talsmann for hele vårt mangfoldige fylke. Buskerud er jo som et Norge i miniatyr med både fjord og fjell – og utfordringene er mange.

— Jeg lover å se alle regionene, men holde blikket festet på hva som er til det beste for hele Buskerud, avslutter Stave, og håper på nominasjonsmøtets tillit.

 Geir Stave håper på nominasjonsmøtets tillit.

Geir Stave håper på nominasjonsmøtets tillit.
Foto: Tove Kristiansen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**