Venstre i spissen for Skral-støtte

– Nå rydder de opp, og nå ville et flertall av kulturutvalget være med på å støtte dette. Nå håper vi det blir kronerulling fra private for å dekke resten av gjelden deres, uttalte leder av kulturutvalget i Grimstad kommune, Øystein Haga (V), etter møtet i går, i følge Agderposten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Skral får penger til å gjøre opp for seg
Et knapt flertall i Grimstads kulturutvalg etterbevilget i går kveld 50. ooo kroner til Skral-arrangørene slik at de kan betale tilbake noe av gjelden.

I siste liten

Lørdag fikk Haga tilsendt søknaden fra Skral om ønsket om å få etterbevilget 400.000. Dette var helt i siste liten for å komme med på utvalgets møte i går.

– Jeg er overrasket over utfallet. Jeg trodde flertallet ville gå imot. Slik jeg tolker flertallet, er det et håndslag for at disse guttene vil rydde opp i leveransene sine, tilføyer Haga, som synes det er synd at den lille festivalen med det store hjertet er gått tapt.

Vedtaket ble avgjort med knappest mulig flertall. SP, V, AP og H stemte for, Frp og KrF mot.

– De får pengene overført fra kulturutvalgets skrinne budsjett, uten at det går veien om kommunestyret, opplyser Haga, som selv stemte for forslaget. – Jeg er veldig stolt av hva de har fått til, med festivalen som var en veldig annerledes og mer intim festival, som passet som hånd i hanske for universitetsbyen. Vi får håpe at næringslivet er med på å støtte dette, tilføyer han.

Støttekonsert

– Vi har fått inn penger fra bedrifter og noe privat, opplyser Stian Tobiassen fra Skral.

I kveld arrangeres det støttekonsert for Skral Festival på Luftslottet i Grimstad, hvor det forventes en kronerulling for å dekke inn noe av de totalt 700.000 kronene arrangørene står med i gjeld. Arrangørene forventer et sted mellom 100-150.000 kroner.

– Vi er supertakknemlige for all hjelp vi får, sier Tobiassen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**