Viktig med forebygging

Gunn Olsen (AP) synes at Aps politikk har lykkes, til tross for dystre utsikter om økt arbeidsledighet. Det henger ikke helt sammen synes jeg, men nok om det. Hun synes også det er trist at blant annet Venstre har redusert budsjettet for arbeidsmarkedstiltak.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Tonje og Lars

For det første så er de tallene som regjeringen har operert med mht til arbeidsløshet i budsjettet alt for positive. Venstre var det første partiet som tok til orde for at dette kom til å bli en annerledes budsjetthøst, og sa seg villig til å bryte ned partigrensene og heller samarbeide på tvers i stortinget — for å få et budsjett som kunne stå seg gjennom finanskrisen. Det var ikke regjeringen villig til.

Venstre vil bruke 205 mill. mer enn regjeringen på flere tiltaksplasser for yrkeshemmede — fordi vi vet at denne gruppen er størst utsatt for først å falle ut av arbeidslivet. Det handler om å prioritere, og nå mener Venstre det er viktigst å sette inn ekstra ressurser for de svakeste gruppene på arbeidsmarkedet.

Venstre vil beholde arbeidsplassene. Vi vil ikke sitte og vente til folk blir arbeidsledige med å gå inn med tiltak. Forebyggende tiltak vil være den beste medisin her. Derfor vil Venstre reverserer skatteskjerpelsene denne regjeringen har påført små- og mellomstore bedrifter, som fører til flere avsigelser og permitteringer. Vi vil ta grep for å gjøre det lettere for bedriftseierne å kunne beholde de ansatte, ikke det motsatte som Ap, Sv og Sp gjør.

Aps henstilling om at vanlige mennesker må få opp forbruket, og klippetro på større offentlig sektor er ikke nok. Vi er helt avhengig av at næringslivet har gode rammebetingelser som gjør at de tør satse. Bare slik kan vi snu utviklingen i en positiv trend, som gjør at arbeidsplasser sikres og nye skapes og grunnlaget for velferden i kommunene styrkes.

Tonje Løwer Gurholt
Stortingskandidat for Telemark Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**