Fremskrittspartiet — miljøpolitikk med bind for øynene!

Haugesund bystyre vedtok onsdag 26.11.08 et forslag fra Venstre om å innføre miljørapportering i kommunens årsberetning. Fremskrittspartiet stemte som eneste parti mot dette forslaget. I et leserinnlegg tar Svein Abrahamsen i Haugesund Venstre opp Frps kunnskapsvegring i miljøpolitikken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Venstres klimakampanje. Logo.

Foto: Venstre

Les hele leserinnlegget her:

Haugesund Frp — miljøpolitikk med bind for øynene!

Bystyret vedtok forrige uke et forslag fra Haugesund Venstre om å innføre miljørapportering i kommunens årsberetning. Haugesund kommune må som følge av forslaget rapportere hvert år om miljøvirkningene av sin virksomhet, som for eksempel om klimagassutslipp, energibruk og avfallshåndtering. Kommunen må også rapportere om hva den gjør for å redusere miljøvirkningene.

Fremskrittspartiet stemte som eneste parti i bystyret mot forslaget om miljørapportering. Haugesund Frp vil altså ikke gi byens borgere kunnskap om miljøvirkningene av kommunens virksomhet. Etter Venstres mening er det grunnleggende i et demokrati at ingenting skal være skjult for borgerne. Frp vil heller ikke gi lokalpolitikerne som ombudsmenn for borgerne kunnskap om kommunen er på rett kurs i sitt miljøarbeid. Uten en slik resultatrapportering er det vanskelig å få til en god miljøstyring i kommunen.

Haugesund kommune skal etter miljøinformasjonsloven ha kunnskap om miljøvirkningene av sin virksomhet og gjøre denne informasjonen allment tilgjengelig. Kommunens årsberetning er etter Venstres mening godt egnet for å gjøre miljøinformasjon tilgjengelig for borgerne. Kunnskap er makt, og makten bør ligge hos byens borgere!

Svein Abrahamsen
Haugesund Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**