Venstre ville gjøre hospitering lettere, men flertalet ville ikke

Venstres fylkesutvalgsmedlem Øystein Haga foreslo å gjøre det lettere og billigere for elever i videregående skole å hospitere på arbeidsplasser i fylkesutvalgetd enne uka. Haga foreslo å senke deltakeravgifta til 400 kr, men flertallet ville ikke.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


– Utdanningsvalg er et fag som nå er kommet i grunnskolens 9 eller 10.klasse. Det er et stort fag, som har som mål å få ungdom til å velge “rett”. Det betyr også hospitering i yrkeslivet eller videregående skole, sier Øystein Haga.

Fylkeskommunen krever deltageravgift, 500 kr. pr besøk, og elevene får muligheter til to hospiteringer. Summen skal gå til å dekke sikkerhetsutstyr, vikarer osv. Det følger ikke statlige penger med til faget ut over vanlige rammeoverføringer.

– Utdanningsvalg er et ledd i å få ned frafallet. I tillegg styrkes rådgivningstjenesten betraktelig, noe som er nødvendig og som har bred faglig og politisk støtte. Men ved å kreve betaling for denne tjenesten skyver fylkeskommunen kostnadene ned til kommunene, som har enda dårligree råd, fortsetter Haga. – Iutgangspunktet bør det være gratis å hospitere. Men jeg foreslo 400 kr i steden fro fyleksrådmannens forslag på 500 kr. Jeg er skuffet over at selv denne beskjedne hjelpa til ungdom under utdanning ble nedstemt med 5 mot 4 stemmer i fylkesutvalget, sier Venstres fylkesutvalgsrepresentant.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**