Øystein Haga delte ut Grimstads kulturpris

(Fra Agderposten)
Ove Kjell Bakken (82) får årets kulturpris i Grimstad for sin utrettelige innsats for det nære kulturarbeidet og ikke minst «hjertebarnet» Resvik bedehus på Landvik.
– Årets kulturpris går til en god representant for ildsjelene i det nære kulturarbeidet, sier Øystein Haga.

– Kultur er nødvendig for menneskelig vekst. Uten ildsjeler som Ove, ville samfunnet vært fattigere, sier han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


82-åringen visste ingenting om tildelingen før han i går kveld møtte opp på Resvik bedehus, et sted han selv gjennom flere tiår har vært med på å utvikle til et hus fylt med aktiviteter for alle aldersgrupper – fra ungdomsmiljøet rundt Spiren til seniorturer med lokalhistoriske lag.

Overrasket

Bakken sier han er stolt og glad for å bli satt pris på. Men en høytidelig overrekkelse av en pris hadde han aldri regnet med.

– Jeg synes jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger for arbeidet jeg driver, men dette var helt utrolig, sier Bakken.

Han sier miljøet er noe av det som har motivert han mest i arbeidet.

– Det er godt å kunne bidra med noe blant folk. Da får en dobbel dose glede tilbake, sier han.

Selv om det virker motiverende på 82-åringen å få en kulturpris, har han ingen spesielle tanker om fremtiden.

– Jeg er jo 82 år nå, så jeg må jo snart gå inn for landing, ler han.

Øystein Haga

Foto: Venstre

Øystein Haga (V), leder for kulturutvalget i Grimstad, sier at Ove Kjell Bakken representerer det beste i den mangfoldige bedehuskulturen i Grimstad.

– Årets kulturpris går til en god representant for ildsjelene i det nære kulturarbeidet, sier Haga.

– Kultur er nødvendig for menneskelig vekst. Uten ildsjeler som Ove, ville samfunnet vært fattigere, sier han.

Ove Kjell Bakkens hjertebarn har vært Resvik bedehus på Landvik. I juryens begrunnelse heter det at det kulturarbeidet og den entusiasmen han har lagt ned i bedehuset gjennom snart førti år, har varmet mange, både unge og eldre.

– Dugnadsarbeid, hyttebygging, hobbyvirksomhet som treskjæring, sveiping og knivmaking, turer og seniortreff er bare noe av det miljøskaperen Ove Kjell Bakken har stått for, heter det i begrunnelsen.

«Raus med andre»

Grimstad kommunes kulturpris er delt ut hvert år siden 1991, og skal gis til enkeltpersoner, grupper, institusjoner eller frivillige organisasjoner som tilhører og har sitt virke i Grimstad kommune. Prisvinneren må gjøre eller ha gjort en særlig fortjenstfull innsats for nyskaping og styrking av kulturlivet i kommunen.

Det er privatpersoner som foreslår kandidater, og i en av anbefalingene av Ove Kjell Bakken til kulturprisen står det følgende:

– Med sitt lune, stille vesen går han omkring og gjør vel. Han utnytter dagene, står tidlig opp, er sparsom med seg selv, men raus når det gjelder andre.

I tillegg til heder og ære, består prisen i år av 15.000 kroner og et maleri av Grimstad-kunstneren Bengt Petter Hanssen.

Les også Grimstad Adressetidende.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**