Vil ha likebehandling av barnehager

Stortingsrepresentant Andre N. Skjelstad vil ha likebehandling av kommunale og private barnehager. -I Venstres alternative statsbudsjett for 2009 foreslår vi å starte opptrappingen av den økonomiske likebehandlingen mellom private og kommunale barnehager. Venstre vil at det ikke skal være noen tvil om at man på sikt skal ha full økonomisk likebehandling, sier Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

Hovedprofilen i Venstres budsjett er en målrettet satsning på det nyskapende miljø- og klimavennlige næringslivet, forskning, miljøvennlig samferdsel og fattigdomsbekjempelse blant barn og unge. I tillegg foreslår Venstre diverse tiltak innenfor barnehagesektoren, herunder økt grad av økonomisk likebehandling mellom private og kommunale barnehager.

-Venstre vil ha en gradvis opptrapping slik at man på sikt vil oppnå full økonomisk likebehandling av private og kommunale barnehager. Som første ledd i opptrappingen foreslår vi derfor å bevilge 134 millioner kroner til økt likebehandling mellom private og kommunale barnehager, sier Skjelstad. Dette innebærer at private barnehager vil få minst 87 prosent av det tilsvarende kommunale barnehager mottar i offentlig tilskudd.

Venstre er også opptatt av de store rekrutteringsutfordringene vi står overfor i barnehagesektoren, og mener at en tilfredsstillende pedagogisk dekning er avgjørende for kvaliteten i barnehagene. I budsjettet foreslår derfor Venstre å bevilge 25 millioner kroner til en rekrutterings- og kompetansehevingspakke for å øke antallet kvalifiserte førskolelærere.
I tillegg foreslår Venstre i tråd med vår øvrige satsning på forskning å bevilge 10 millioner kroner til forsknings- og utviklingstiltak innenfor barnehagesektoren, avslutter Andre N. Skjelstad, stortingsrepresentant for Nord-Trøndelag Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**