Skole – Forskyvning av inntaksgrenser

Venstre ved Eldfrid Hovden ønsker ikke å busse skoleelever fra Nesøye til Billingstad. Det finnes alternativ med trygg skolevei og hvor elevene vil fortsette ved felles ungdomsskole.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Hovdens innlegg i kommunestyre 25. nov. 08.

Det er virkelig gledelig at det er god tilvekst på barn i Asker! Et lyspunkt i den ellers litt begredelige demografiske utviklingen i vår del av verden.

Det ideelle er naturligvis at barna har mulighet til å gå på skole i sitt eget nærmiljø. Men i en kommune med stor utbygging og folkevekst — er det rimelig at inntaksgrenser må forskyves. — Spesielt i økonomisk trange tider, og når enkelte skoler har ledig kapasitet.

For en stor del av familiene vil ikke en endring av inntaksgrensene by på store problemer. Og det er forståelse for endringene blant foreldrene i de fleste kretsene. Det skal tas hensyn til lokale forhold: Trygg skolevei, søsken, venner.

For Nesøya vil — etter mitt syn – endringene være mer negative enn for de andre. Skolen ligger på ei øy, og er et markert lokalsamfunn. Avlastning på Billingstad skole er antydet. Skoleveien dit er såpass umulig å ferdes på for barn fra Nesøya, at de vil naturligvis få skolebuss. Men jeg synes ikke det er rart at foreldrene her reagerer negativt på dette. Lek og samvær etter skoletid, klassebursdager etc.

Dessuten kommer elever fra Billingstad og Nesøya til hver sin ungdomsskole, Billingstad går til Torstad, Nesøya til Landøya.

Etter mitt syn ville det vært bedre hvis de elevene fra Nesøya som må flyttes på — kom til Mellom-Nes. Skoleveien fra Nesøya til Mellom-Nes er relativt trygg — og ikke så lang for barn fra området nærmest Nesøybrua. En fin gang- og sykkelsti tar av på fastlandet like ved Nesøybrua og går videre gjennom boligområdet Nes Hageby til Mellom-Nes skole.

Elevene fra Mellom-Nes og Nesøya kommer også sammen i ungdomsskolen på Landøya, slik at fritidsvenner fra Nesøya kan møtes igjen der.

Kanskje det ville være bedre midlertidig å forskyve inntaksgrensen for Billingstad og Mellom-Nes på Nedre Billingstad — Holmenområdet, og flytte elever fra Mellom-Nes til Billingstad for så å flytte Nesøya-elever til Mellom-Nes?

Jeg vil be rådmannen ta i betraktning de spesielle forhold som gjelder for Nesøyabarna — og vurdere flere løsninger.

Eldfrid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**