Engasjementet nyttet!

I dag ble Bergen sertifisert som Fairtrade-kommune, to år etter at Bergen Unge Venstre startet et innbyggerinitiativ for å få ordningen innført. 504 underskrifter ble samlet inn av ungdomspartiet, og to år senere ser man resultatet. – Det er kjempegøy å se at engasjement nytter. Dette betyr mye for oss som ungdomsparti, forteller Mads Munthe-Kaas, leder i Bergen Unge Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Mads Munthe-Kaas

Historisk
Innbyggerinitiativet fra Bergen Unge Venstre er det første som har blitt vedtatt av Bergen kommune, noe som gjør dagen ekstra historisk. Men selv om Bergen nå er sertifisert av Max Havelaar Norge, betyr det ikke at kommunen kan slappe av. Bergen Unge Venstre vil se til at man følger opp. – Det stilles flere krav selv etter at man har fått status som Fairtrade-kommune, forteller Munthe-Kaas. – Nå blir det viktig å følge opp den gode starten.

Fattigdomsbekjempelse mer enn bare bistand
Unge Venstre startet Fairtrade-kampanjen for å sette søkelys på fattigdomsbekjemping i verden. – Fattigdomsbekjemping ender alt for ofte i en diskusjon for eller mot bistand. Vi ønsket å vise at det finnes andre verktøy, forteller Munthe-Kaas videre. – Det er ikke så mye Bergen by alene kan gjøre i global skala, men Fairtrade-statusen er en viktig del. Vi fikk innspill fra både Universitetet og Christian Michelsens Institutt, som begge mener rettferdig handel kan utgjøre en forskjell for fattige bønder. Da er det flott å se at Bergen kommune nå følger opp vårt initiativ, avslutter han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**