To fra Trondheim øverst på stortingslista

Guri Melby (bildet) og Erling Moe ble valgt på henholdsvis 1. og 2. plass på Venstres stortingsvalgsliste i Sør-Trøndelag i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


– Trondheim er det klart største lokallaget og har mange dyktige politikere, så dette er ikke overraskende, sier leder i Trondheim Venstre, Andreas Enge. Han mener de to kandidatene bidrar til ei sterk Venstreliste, og han er helt sikker på at de kommer til å gjøre en god jobb for hele fylket.
– Både Guri og Erling har lang erfaring fra både fylkeslaget og mer sentrale verv, og begge representerer definitivt hele fylket, sier han.

Guri Melby

Guri Melby er 27 år og kommer opprinnelig fra Orkdal, men bor nå i Trondheim. Hun har lang erfaring som lokalt folkevalgt, først i Orkdal og nå som bystyrerepresentant i Trondheim. Der sitter hun også i kultur,- idretts- og friluftslivskomiteen og i klimautvalget. Melby har tidligere vært aktiv i Unge Venstre, og sitter nå i landsstyret i Venstre. Hun var også førstekandidat for Venstre siste stortingsvalg. Hun er utdannet lektor med mastergrad i nordisk, og jobber nå som høgskolelektor ved lærerutdanninga på HiST. Politisk er hun også svært opptatt av skole, utdanning og forskning, i tillegg til miljø- og klimaspørsmål.

Erling Moe

Erling Moe har lang fartstid i Venstre, både sentralt og lokalt. Han har tidligere blant annet sittet i fylkestinget i Sør-Trøndelag, og sitter nå i bystyret i Trondheim. Moe jobber som avdelingsdirektør i Domstoladministrasjonen og bor på Rosenborg i Trondheim. Moe har vært lektor i videregående skole i Trondheim, både i offentlig og privat skole. Han har også vært rektor ved Sonans Privatgymnas i Trondheim. Han er spesielt opptatt av skolepolitikk, og at kvaliteten i skolen blant annet skal sikres gjennom etterutdanning for lærere slik at lærerne skal ha et faglig høyt nivå og være oppdatert.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**