Tre kvinner på topp for Venstre

Fire fylker hadde nominasjonsmøter lørdag. I tre fylker gikk topp-plassene til kvinner: Trine Skei Grande (Oslo), Rita Sletner (Østfold) og Guri Melby (Sør-Trøndelag). I Rogaland gikk førsteplassen til Gunnar Kvassheim. Yngst blant topp-kandidatene er Melby på 27 år.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Guri Melby

Guri Melby
Foto: Venstre

Fire fylker valgte lørdag sine kandidater til Valg ’09. Yngste kandidat Guri Melby er likevel ikke ukjent med å toppe en Venstre-liste. Det gjorde hun også i 2005. I 2009 er imidlertid mulighetene langt større, mener hun. – Med de stabile meningsmålingene Venstre nå har, har jeg god tro på å kapre et mandat i Sør-Trøndelag, sier Melby.

Skole og bedre lærerutdanning
Guri Melby bor i Trondheim og arbeider som lektor ved lærerutdanninga på HiST. Med denne bakgrunnen er det ikke overraskende at hun er svært opptatt av skole- og utdanningspolitikk.

– Det beste vi kan gjøre for å gi alle like muligheter i livet, er å satse på en god skole. For å få til det, må vi reformere lærerutdanninga, bedre mulighetene til videreutdanning for lærere og sikre en god rekruttering. I tillegg må vi sikre at alle elever får en opplæring som er tilpasset deres behov, sier hun.

Gunnar Kvassheim

Gunnar Kvassheim
Foto: Rune Kongsro

Kvassheim på topp
Rogaland Venstre ga tidligere i dag sine topp-plasser til Gunnar Kvassheim og Helge Solum Larsen. Sistnevnte sitter i Venstres sentralstyre og er bystyremedlem for Venstre i Stavanger. Som leder i Rogaland Venstre har han vært med på å løfte Venstre i Rogaland og Stavanger gjennom de siste årene.

Trine Skei Grande

Trine Skei Grande
Foto: Rune Kongsro

Skei Grande og Elvestuen skal løfte Oslo
I Oslo overtar Trine Skei Grande toppen av Oslo-listen etter Odd Einar Dørum. Med seg får hun Ola Elvestuen på andreplassen og Alvhild Hedstein på tredjeplass.

– Venstre skal vinne Oslo. Det har jeg lyst til og det vet jeg at vi klarer. Jeg vet hva som kreves av partiet og velgerne, og tror vi vil klare å oppfylle velgernes forventningeer til oss. Jeg elsker denne byen, og ser at både den og landet så desperat trenger Venstre, sier Skei Grande.

– Det viktigste for Venstre i neste stortingsperiode er å reformere velferdsstaten, ta steget over i kunnskapssamfunnet og gjennomføre en energireform for å skape lavutslippssamfunnet, påpeker hun. For å få dette til understreker Skei Grande behovet for en ny liberal regjering i Norge.

Rita Sletner

Rita Sletner
Foto: Venstre

Sletner topper i Østfold
Østfold Venstre valgte Rita Sletner og Sindre Westerlund Mork som sine toppkandidater lørdag. Førstekandidat Sletner er til daglig assisterende generalsekretær i Venstre.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med resten av partiet med å vise fram politikken vår mot valget, sier Rita Sletner. – Sosialpolitikk og menneskerettighetsspørsmål er særdeles viktig for meg, i tillegg til gode Venstre-saker som miljø og skole, sier hun.

Mer informasjon på fylkessidene
Fylkene oppdaterer sine nettsider kontinuerlig med informasjon om nominasjonene:

• Rogaland Venstre: Kvassheim på topp
• Oslo Venstre: Grande og Elvestuen topper listeforslaget
• Østfold Venstre: Sletner foreslått på topp. Men kampvotering.
• Sør-Trøndelag: Guri Melby topper forslaget fra nominasjonskomiteen

Oppdatert nasjonal oversikt
Du kan lese mer om detaljene og toppkandidatene fra de 19 nominasjonsmøtene i Venstre, og informasjon fra nominasjonsarbeidet i fylkene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**