Ei dør til voksnes karriere?

Ved åpninga av Fylkestinget i dag spør Roar Sollied om Fylkesrådet ser muligheten for å opprette èi dør for voksne til karriere og utdanning og dermed samordne og utbedre de tjenestene som er utviklet. Spørsmålet blir besvart på torsdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Spørsmål til Fylkesrådet fra Troms Venstre:

Karriereportal for voksne

Med Strategiplan for voksenopplæring 2007-2012 ble studieverkstedene for vg opplæring for voksne overført til de videregående skolene.
– Hvordan fungerer virksomheten ved skolene nå?

Oppland fylkeskommune har tatt ansvar for å lage ei felles inngangsdør for voksne som behøver karriereveiledning, realkompetansevurdering og utdanning fra grunnskole til høyere utdanning. Fylkeskommunen jobber i partnerskap med NAV, kommunene, planregionene og høgskoler osv og bidrar også med modeller for kartlegging og finansiering av voksnes behov for fleksibel høgskoleutdanning ved lokale studiesenter som kan tilpasses jobb og familie.
– Ser fylkesrådet muligheten for å utvikle et lignende helhetlig og enhetlig system, som gir ei dør inn til voksnes læring lokalt ved å samordne alle kompetanseprodukter/tjenester som allerede er utviklet?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**