Venstre vil utsette forbudet mot kjøp av sex

– Jeg er svært skuffet over at Regjeringen lar de prostituerte bli stående på bar bakke når lov om kriminalisering av kjøp av seksuell omgang eller handling vedtas i dag. Venstre har hele tiden vært motstander av denne loven, da den vil gjøre livet vanskeligere for de prostituerte, sier Venstres Odd Einar Dørum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Regjeringen svikter
– Å tro at man kan lovregulere vekk prostitusjon, er naivt. Men når man nå først gjør det, så må man samtidig ha gode sosiale tiltak i bakhånd. Her svikter Regjeringen, sier Dørum.
Venstre vil derfor fremme forslag om å utsette loven, inntil man har fått styrket de sosiale tiltakene overfor de prostituerte. — Når staten tar vekk inntekstgrunnlaget til ei gruppe mennesker, så må forholdene legges bedre til rette for at disse jentene og guttene skal få en mulighet til å komme seg ut av prostitusjonen, fortsetter Dørum.

 Venstre vil utsette lovforslaget, fordi Regjeringen har sviktet med å gi de prostituerte et alternativ til prostitusjon.

Venstre vil utsette lovforslaget, fordi Regjeringen har sviktet med å gi de prostituerte et alternativ til prostitusjon.
Foto: Rune Kongsro

Skreddersydde tiltak
– De prostituerte representerer ei gruppe sammensatt av høyst ulike individer, så her må man i mange tilfeller skreddersy tiltak til den enkelte. NAV må øke kunnskapen rundt prostitusjon, og man må se på andre løsninger enn å gi prostituerte tilbud om NAVs kvalifiseringsprogram, slik regjeringspartiene vil, presiserer Dørum.

Vil ha prostituerte med i utvalg
— Derfor har Venstre også fremmet et forslag om å sette ned et utvalg hvor blant annet representanter fra Pro-senteret og de prostituerte skal delta. Utvalget skal utarbeide retningslinjer for treffsikre sosiale tiltak for å få kvinner og menn ut av prostitusjon i dialog med dem som er mest berørt, forklarer Dørum.

Lovens støttespillere henger etter
– Det som forundrer meg mest over denne loven, er at man argumenterer for at forbudet bare er en begynnelse. Lovens støttespillere krever tiltak som monner. Jeg tror jeg må minne støttespillerne på at de sitter i ei flertallsregjering som kan bevilge så mye penger de bare vil, for å få prostituerte ut av prostitusjon, avslutter Dørum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**