Miljøvennlig Akershusbudsjett

Vi har fått gjennomslag for mye god Venstre-politikk i den kommende økonomiplanen, uttaler Inge Solli, varaordfører i Akershus. Høyre, FrP, Venstre og KrF legger i dag frem sitt budsjettforslag for 2009.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Fylkesvaraordfører Inge Solli (V)

Fylkesvaraordfører Inge Solli (V)

Gruppelederne for Høyre, FrP, Venstre og KrF er alle svært tilfreds med at budsjettforslaget trapper opp både arbeidet mot frafall i den videregående skolen og innsatsen for et kompetanseløft for lærerne. – Vi er glade for at vi har fått flertallet med oss på vårt forslag om etterutdanning for lærere, uttaler Solli.

— Vi fortsetter innsatsen mot frafall med flere lærere, rådgivere for videregående opplæring i ungdomskolen og midler til videreutdanning for lærere, og forsøket med å bruke miljøarbeidere aktivt for å holde utsatte elevgrupper i skolen vil kunne være et viktig virkemiddel, sier fylkesvaraordfører fra Venstre, Inge Solli.

Budsjettforslaget viser at de fire ikke-sosialistiske partiene tar klima- og miljøpolitikken på alvor, bl.a. gjennom bevilgningen til Hynors hydrogenbussprosjekt og satsningen på et miljøfond for å iverksette konkrete miljø- og klimatiltak.

De fire partiene er enige om at en velfungerende kollektivtrafikk er svært viktig for fylkets innbyggere. Kollektivtrafikkselskapet Ruter har hatt en vekst i kollektivtrafikken på 6 prosent.
– Venstre mener at studentkortet er for høyt priset, og planen er å sette ned prisen med 100 kr, uttaler Solli.

Her er budsjett og økonomiplanforslaget som work-dokument.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**