Fortsatt landbruk

Området fra Haukerød og ned mot Goksjø er attraktivt for friluftsliv. Samtidig er det gode vilkår for gårdsdrift. Sandefjord Venstre mener det er viktig å sikre en balansert utvikling, hvor det legges stor vekt på trygge rammebetingelser for grunneierne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Det var som jeg skulle sagt det selv“, sa grunneier Geir Sem etter at planutvalget enstemmig hadde gått inn for Venstres forslag som sikret at Sems eiendom fortsatt skal være regulert til landbruksformål.

Geir Sems eiendom ligger på begge sider av E18, Runars lysløype går over eiendommen – og den har stor verdi som bynært rekreasjonsområde. Reguleringsplanen for firefelts E18 forutsetter at veien legges i miljøtunnel på strekningen forbi eiendommen.

Uten at Sem var klar over det ble deler av eiendommen hans regulert til friområde. Venstres forslag, som ble støttet av Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet, gjør om på dette – slik at hele eiendommen fortsatt reguleres til landbruksformål. Etter at det var klart at forslaget ville få flertall, valgte Høyre etter et kort gruppemøte å følge flertallet. Dette verner eiendommen mot nedbygging i strid med grunneiers interesser. Med sin enstemmighet gav planutvalget også et klart signal om at det ser betydningen av å sikre gode rammevilkår for bønder som driver i bynære områder.

Les oppslaget om saken i Sandefjords blad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**