Kommunene saboterer norsk asylpolitikk!

– Det kan virke som om kommunene boikotter Kommunenes Sentralforbunds (KS) sin oppfordring om å starte kommunale asylmottak i Hordaland, sier Venstres gruppeleder i Bergen bystyre, Hans-Carl Tveit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


– Nylig inviterte KS til et seminar i Bergen om Kommunal drift av asylmottak seminaret ble avlyst fordi det foruten meg selv bare var ytterligere en person fra samtlige kommuner på Vestlandet som var intressert i å melde seg på, dette vitner om en alvorlig ansvarsfraskrivelse fra kommunene, sier Tveit.

-Mange kommuner nekter å bosette flere flyktninger og asylanter og nesten ingen kommuner ønsker å starte egne asylmottak. Kommunene viser her stor mangel på solidaritet med mennesker i nød, denne framferden kan tvinge frem en endring i norsk asyl og flyktningepolitikk og dermed skade Norges renome internasjonalt, fortsetter Tveit.

– Mange av disse kommunene er styrt av partier som nasjonalt predikerer en human og raus flyktning og asylpolitikk, flere av dem vil sågar som Venstre ta imot flere flyktninger og asylanter. Deres retorikk blir forøvrig lite verdt når de samme partienes folkevalgte ute i kommunene umuligjør en mer human politikk på dette området i mangel på asylmottak og bosettninger.

Hans-Carl Tveit

– Høyre sa mandag morgen at de ville at Norge skulle ta imot 500 flere flyktninger årlig, hovedsaklig fra Kongo. Mandag ettermiddag stemmer Høyre i Bergen i bystyret imot mitt forslag om å opprette kommunale asylmottak i Bergen. Det er respektløst og uverdig å bruke mennesker i nød i en politisk “lyve og love”- retorikk, fortsetter Tveit.

– Som representant for et parti med stor tro på kommunal selvstendighet og lokaldemokrati vil jeg nødig tvinge kommunene i denne type saker, men kommunene bør forstå at selvstendighet ikke er ensbetytende med selviskhet. Vi bærer alle et ansvar for Norge som en raus og human nasjon, avslutter Tveit.

For ytterligere kommentaret, kontakt Hans-Carl Tveit på tlf 91 55 98 16.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**